Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

MicroStrategy plant een nieuwe Bitcoin aankoop van $600 miljoen

Het bedrijf MicroStrategy heeft voorgesteld om hun Bitcoin investeringen uit te breiden en nog eens $600 miljoen in de Bitcoin te stoppen. Het bedrijft heeft namelijk de verkoop aangekondigd van $600 converteerbare senior notes met een vervaldatum in 2027. Dit heeft het aangekondigd in een privéaanbieding aan gekwalificeerde institutionele kopers.


MicroStrategy blijft Bitcoin kopen

De Bitcoin lust van MicroStrategy lijkt hiermee geen einde te kennen. Het bedrijf dat meerdere malen eerder in de top cryptocurrency heeft geïnvesteerd, heeft nu een ander schuldinstrument aangekondigd om in Bitcoin te investeren.

Senior converteerbare obligaties zijn financiële effecten die een lening of investering in een onderliggend asset vertegenwoordigen. In dit geval is de asset de Bitcoin. Houders hebben de mogelijkheid om de effecten om te zetten in gewone aandelen van het bedrijf. De aankondiging luidt als volgt:

“MicroStrategy is van plan om de netto opbrengst van de verkoop van de notes te gebruiken om extra Bitcoins mee te verwerven”.

Het bedrijf zal degenen die binnen 13 werkdagen investeren, de optie bieden om tot een extra bedrag van $90 miljoen van de notes te kopen. Hierdoor komt het totale aanbod op $690 miljoen uit. Het vorige senior converteerbare institutionele aanbod van $550 miljoen was binnen de kortste keren uitverkocht. Hiermee wordt verwacht dat hetzelfde nog een keer zal gebeuren, alhoewel het wellicht iets langer zou kunnen duren door het iets hogere bedrag wat het bedrijf nu wil ophalen.

Tot september 2020 had het bedrijf $1.3 miljard in de Bitcoin geïnvesteerd. De investering in de Bitcoin is nu $3.5 miljard waard. De totale Bitcoin investering van MicroStrategy zal na de voltooiing van het nieuwe aanbod bijna $2 miljard bedragen. Het nieuws werd een actieve katalysator en duwde de prijs van de Bitcoin naar de $50.000.

Bitcoin nieuws

Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten