Bitcoin

MicroStrategy plant een nieuwe Bitcoin aankoop van $600 miljoen

Het bedrijf MicroStrategy heeft voorgesteld om hun Bitcoin investeringen uit te breiden en nog eens $600 miljoen in de Bitcoin te stoppen. Het bedrijft heeft namelijk de verkoop aangekondigd van $600 converteerbare senior notes met een vervaldatum in 2027. Dit heeft het aangekondigd in een privéaanbieding aan gekwalificeerde institutionele kopers.


MicroStrategy blijft Bitcoin kopen

De Bitcoin lust van MicroStrategy lijkt hiermee geen einde te kennen. Het bedrijf dat meerdere malen eerder in de top cryptocurrency heeft geïnvesteerd, heeft nu een ander schuldinstrument aangekondigd om in Bitcoin te investeren.

Senior converteerbare obligaties zijn financiële effecten die een lening of investering in een onderliggend asset vertegenwoordigen. In dit geval is de asset de Bitcoin. Houders hebben de mogelijkheid om de effecten om te zetten in gewone aandelen van het bedrijf. De aankondiging luidt als volgt:

“MicroStrategy is van plan om de netto opbrengst van de verkoop van de notes te gebruiken om extra Bitcoins mee te verwerven”.

Het bedrijf zal degenen die binnen 13 werkdagen investeren, de optie bieden om tot een extra bedrag van $90 miljoen van de notes te kopen. Hierdoor komt het totale aanbod op $690 miljoen uit. Het vorige senior converteerbare institutionele aanbod van $550 miljoen was binnen de kortste keren uitverkocht. Hiermee wordt verwacht dat hetzelfde nog een keer zal gebeuren, alhoewel het wellicht iets langer zou kunnen duren door het iets hogere bedrag wat het bedrijf nu wil ophalen.

Tot september 2020 had het bedrijf $1.3 miljard in de Bitcoin geïnvesteerd. De investering in de Bitcoin is nu $3.5 miljard waard. De totale Bitcoin investering van MicroStrategy zal na de voltooiing van het nieuwe aanbod bijna $2 miljard bedragen. Het nieuws werd een actieve katalysator en duwde de prijs van de Bitcoin naar de $50.000.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85