Bitcoin

JP Morgan wil Bitcoin gaan aanbieden als er genoeg vraag is

In een recente bijeenkomst onthulde JP Morgan dat veel handelaren binnen de bank enorme voorstanders van Bitcoin zijn.


‘Er gaat vraag naar Bitcoin komen’

Daniel Pinto, de co-president van de investeringsbank JP Morgan, bevestigde aan CNBC dat de bank geen andere keuze heeft dan mee te doen, als Bitcoin en andere cryptocurrencies steeds groter worden.

“Als en wanneer cryptocurrencies een algemeen gebruikte beleggingscategorie worden, heeft JP Morgan geen andere keuze dan erbij betrokken te raken. Massale vraag van klanten is er nog niet, maar ik weet zeker dat die er zal komen,” vertelde Pinto.

Tot dusverre zijn veel grote banken erg terughoudend tegenover Bitcoin. Ze vinden het te speculatief. De eigen handelaren van JP Morgan hebben onlangs echter naar de Bitcoin-grafieken gekeken. Ze zijn erg enthousiast over de volatiliteit en de stijging hiervan. Dit werd duidelijk tijdens de recente halfjaarlijkse bijeenkomst van de bank.

Son merkte ook op dat hij dit jaar verrast was door het verschil in de toon die de media aanslaat over Bitcoin. Ook werd Pinto specifiek naar regelgeving gevraagd. Hij zei hierover dat de tegenpartijen van JP Morgan grote instellingen zijn die al goedgekeurd zijn in termen van know-your-customer procedures.

Bovendien zei Pinto dat JPMorgan alleen crypto-exchanges zal gebruiken (als ze met Bitcoin in zee gaan) waar de bank zich ‘comfortabel bij voelt’. Hij noemde onder andere Coinbase.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?