Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

JP Morgan wil Bitcoin gaan aanbieden als er genoeg vraag is

In een recente bijeenkomst onthulde JP Morgan dat veel handelaren binnen de bank enorme voorstanders van Bitcoin zijn.


‘Er gaat vraag naar Bitcoin komen’

Daniel Pinto, de co-president van de investeringsbank JP Morgan, bevestigde aan CNBC dat de bank geen andere keuze heeft dan mee te doen, als Bitcoin en andere cryptocurrencies steeds groter worden.

“Als en wanneer cryptocurrencies een algemeen gebruikte beleggingscategorie worden, heeft JP Morgan geen andere keuze dan erbij betrokken te raken. Massale vraag van klanten is er nog niet, maar ik weet zeker dat die er zal komen,” vertelde Pinto.

Tot dusverre zijn veel grote banken erg terughoudend tegenover Bitcoin. Ze vinden het te speculatief. De eigen handelaren van JP Morgan hebben onlangs echter naar de Bitcoin-grafieken gekeken. Ze zijn erg enthousiast over de volatiliteit en de stijging hiervan. Dit werd duidelijk tijdens de recente halfjaarlijkse bijeenkomst van de bank.

Son merkte ook op dat hij dit jaar verrast was door het verschil in de toon die de media aanslaat over Bitcoin. Ook werd Pinto specifiek naar regelgeving gevraagd. Hij zei hierover dat de tegenpartijen van JP Morgan grote instellingen zijn die al goedgekeurd zijn in termen van know-your-customer procedures.

Bovendien zei Pinto dat JPMorgan alleen crypto-exchanges zal gebruiken (als ze met Bitcoin in zee gaan) waar de bank zich ‘comfortabel bij voelt’. Hij noemde onder andere Coinbase.

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten