Blockchain Nieuws

JPMorgan: 72 procent van de institutionele beleggers zijn sceptisch over crypto

Als we de laatste editie van de e-Trading Edit van JPMorgan mogen geloven, dan zijn 72 procent van de institutionele beleggers sceptisch over crypto voor het jaar 2023. Deze groep zegt dat het niet van plan is om crypto of digitale assets te kopen dit jaar. Het onderzoek van JPMorgan vond plaats onder 835 handelaren vanuit 60 verschillende locaties op de wereld.

Twijfel over crypto

Slechts 14 procent van de respondenten uit het onderzoek zegt dat ze in 2023 crypto blijven kopen of daarmee willen starten. De overige 14 procent zegt dat ze niet van plan zijn om dit jaar te investeren, maar dat daar binnen vijf jaar verandering in kan komen. Dat betekent dus ook dat de 72 procent uit de eerste alinea niet van plan is om binnen vijf jaar crypto te kopen. In ieder geval niet op dit moment, wat gezien het koersverloop ook niet heel gek is.

Wat dat betreft zijn institutionele beleggers niet anders dan retail-beleggers. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen en worden we allemaal gevangen door de psychologie van de markt. De overgrote meerderheid, ongeveer 92 procent, zegt dat ze op dit moment nog geen exposure op crypto hebben. Het onderzoek liep van 3 tot en met 23 januari, dus wat dat betreft gaat het om redelijk recente data.

Volatiliteit is een probleem

Een belangrijk argument voor institutionele beleggers om niet in Bitcoin of crypto te investeren is de volatiliteit. Dat maakt het lastig om enige vorm van stabiliteit in het portfolio van de investeerders te krijgen, waar zij over het algemeen wel naar op zoek zijn. Ook de beslissing van de Amerikaanse Federal Reserve om in 2022 de monetaire duimschroeven aan te draaien door onder andere de rente te verhogen, lijkt in de keuze van institutionele beleggers mee te wegen.

In een ander onderzoek van JPMorgan deelde 30 procent van de respondenten dat zij bang zijn voor een recessie en daarom wat minder risicovol investeren. Verder is 26 procent er nog niet van overtuigd dat de inflatie helemaal onder controle is. Alles bij elkaar zijn het geen extreem positieve resultaten vanuit JPMorgan, maar dat hadden we na 2022 ook niet verwacht. Het omvallen van partijen als Terra en FTX dragen immers niet bij aan het vertrouwen in de industrie.

Blockchain nieuws

Techbedrijf Fujitsu duikt de crypto-wereld in
MetaMask maakt directe crypto-aankopen in Nigeria mogelijk
Bescherm je online privacy met NordVPN: surf veilig en anoniem op het web
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin