Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

JPMorgan komt met bearish waarschuwing over Ethereum

In een recent onderzoek voorspelde JPMorgan Chase analist Nikolaos Panigirtzoglou dat Ethereum (ETH) zijn dominantie in de gedecentraliseerde financiële sector zou blijven verliezen.


Bearish wending voor Ethereum

Om de schaalbaarheid van het netwerk te vergroten, wordt het opgedeeld in onafhankelijke shards. Sharding is een van de belangrijkste kenmerken van de langverwachte Ethereum 2.0 upgrade.

De shard chain-fase gaat naar verwachting pas in 2023 van start. Echter denkt Panigirtzoglou dat het voor Ethereum te laat zal zijn om de rest van de markt dan nog in te halen.

Het aandeel van Ethereum in de gedecentraliseerde financiële markt is het afgelopen jaar gestaag gekrompen. Volgens gegevens van DefiLlama was de dominantie van Ethereum afgelopen januari meer dan 97%. Het aandeel van de totale waarde die is opgesloten in DeFi protocollen is nu geslonken tot 63%. Dit mede door de snelle groei van concurrenten als Terra, Binance Smart Chain , Lawine en Solana. Het feit dat Ether terrein afstaat aan onafhankelijke blockchains is zorgwekkend volgens Panigirtzoglou.

Het Ethereum netwerk wordt geplaagd door gigantische tarieven die het netwerk ontoegankelijk maken voor een groot deel van de DeFi gemeenschap.


Wil jij Ethereum verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Toch een goed jaar

Toch was 2021 een goed jaar voor Ethereum. In 2021 steeg de prijs van de token met maar liefst 395%. JPMorgan voorspelt echter dat de op een na grootste crypto valuta in 2022 een bearish wending kan nemen, aangezien het netwerk felle concurrentie krijgt.

De ETH-prijs is de afgelopen 24 uur met meer dan 11% gedaald, als gevolg van een marktcorrectie die werd veroorzaakt door dreigende renteverhogingen en een daling van de Bitcoin hashrate.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten