Metaverse 3D Glasses
Blockchain

JPMorgan: Metaverse Gamingmarkt kan in China $100 miljard of meer bereiken

Volgens analisten van JPMorgan zou de Metaverse gerelateerde gamingmarkt in China kunnen exploderen. Zelfs wanneer er niets zou veranderen aan de huidige staat van regelgeving, dan zou de markt $100 miljard kunnen overschrijden.

Metaverse wordt steeds populairder

Momenteel nemen steeds meer bedrijven deel aan de Metaverse op wereldwijd gebied. Alhoewel het wellicht een nog los gestructureerde en afgebakende markt is, denken sommigen dat er reële groeimogelijkheden zijn. In China zou er een enorm grote mogelijkheid liggen volgens de analisten van JPMorgan.

JPMorgan heeft de topindustrieën geselecteerd die zouden kunnen profiteren van een groei in deze sector in China. Hiertoe behoren onder andere Tencent, een conglomeraat dat internetgaming en kunstmatige-intelligentiediensten aanbiedt en Netease, een andere gaminggigant in het land. Andere door JPMorgan genoemde bedrijven zijn Agora en China Mobile. Dat zij kunnen groeien is gebaseerd op criteria voor de ontwikkeling van deze bedrijven op het gebied van sociale media en gaming. In een rapport van 7 september werd hierover het volgende gemeld:

De ontwikkeling van mobiel internet en AI in de afgelopen 5 á 10 jaar suggereert dat het concurrentievoordeel van een bedrijf in een deel van het technische ecosysteem vaak belangrijker is bij het bepalen van waardecreatie op lange termijn voor aandeelhouders dan in welk deel van het ecosysteem het bedrijf actief is.

Tijd die mensen online besteden wordt meer

Uiteindelijk zou de Metaverse gamingmarkt naar schatting kunnen groeien naar circa $131 miljard. Als deze groei daadwerkelijk plaatsvindt, of de groei ook maar in de buurt komt, dan wordt verwacht dat de Metaverse de manier zal veranderen waarop mensen en bedrijven hun acties uitvoeren.

Een bijkomend effect van een groeiende Metaverse is de tijd die mensen online doorbrengen. Verwacht wordt dat deze zal verdubbelen als de Metaverse zo hard doorgroeit. Dit wordt geschat op zo’n 6.6 uur per dag.

Bedrijven en diensten zullen als slot ook een groot deel uit gaan maken van de groei van de markt in China. De markt voor deze diensten met betrekking tot de Metaverse zal 27 miljard dollar bedragen, en de digitalisering van fysieke activiteiten zal nog meer bijdragen, waardoor een markt van 4 biljoen dollar wordt geopend voor bedrijven die klaar zijn om hun bedrijfsmodel te veranderen om digitaal te gaan.

Blockchain nieuws

Jonge Amerikanen geven voorkeur aan cryptocurrencies boven aandelen
ZachXBT weigert hulp aan beleggers van gestopte Memecoin
Russen handelen voor miljarden in crypto: wat moeten we daarvan vinden?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?