JPMorgan
Ethereum

JPMorgan uit twijfels over de levensvatbaarheid van een Ethereum ETF

Terwijl de cryptomarkt een neerwaartse trend laat zien en de enthousiasme voor exchange-traded funds (ETF’s) afkoelt, blijven sommige partijen bezig met het ontwikkelen van nieuwe ETF-producten. Zo laaien de geruchten op over een Amerikaanse Ethereum (ETH) Spot ETF.

Analisten van de vooraanstaande wereldbank JPMorgan uiten echter hun twijfels over de haalbaarheid hiervan, waarbij ze de kans op goedkeuring schatten op slechts 50%.

De analisten voeren aan dat regelgevende complexiteiten en juridische onzekerheden rondom cryptocurrencies belangrijke barrières vormen. Een sleutelvraag die de kans op goedkeuring zou kunnen beïnvloeden, is of de SEC Ethereum zal classificeren als een commodity of als een security, wat essentiële implicaties heeft voor het groene licht voor een ETF.

Voorzichtige houding van SEC 

De bankiers van JPMorgan wijzen op recente acties van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarbij de toezichthouder de goedkeuring van vergelijkbare ETF-aanvragen heeft uitgesteld of zelfs afgewezen.

Zo heeft de SEC bijvoorbeeld de beslissing over een door Fidelity voorgestelde Ethereum Spot ETF uitgesteld, en heeft het in het verleden aanvragen voor Spot Bitcoin ETF’s geweigerd.

De SEC hanteert een uiterst voorzichtige houding ten aanzien van cryptocurrencies en treedt soms zelfs op een agressieve manier op, zoals blijkt uit verschillende rechtszaken en uitlatingen tegen cryptovaluta’s en bedrijven in deze sector. Een voorbeeld hiervan is de rechtszaak tegen Ripple’s XRP, die door de SEC is aangeklaagd na als security aangemerkt te zijn, naast diverse andere cryptovaluta’s die door de SEC als securities zijn geclassificeerd.

Impact van een Ethereum ETF

Als het Ethereum fonds daadwerkelijk gelanceerd wordt, voorziet QCP Capital, een toonaangevende handelsfirma uit Singapore, een significante impact op de markt. Het bedrijf is van mening dat de goedkeuring van een dergelijk fonds kan zorgen voor aanzienlijke prijsstijgingen van Ethereum en het zelfs een voorsprong kan geven ten opzichte van Bitcoin. QCP Capital geeft aan: “Op de middellange termijn verwachten we dat Ethereum beter zal presteren dan Bitcoin, vooral met de komst van Spot Ethereum ETFs.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000
Ethereum vs Bitcoin: Kan ETH zich herpakken in mei?
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?