Blockchain Nieuws

JPMorgan zal vermogende particuliere klanten crypto’s laten verhandelen

De grote Amerikaanse investeringsbank JPMorgan Chase staat naar verluidt adviseurs toe om crypto’s te verhandelen voor een deel van zijn klanten.


Klanten van de bank kunnen crypto’s laten verhandelen

Volgens een rapport van Business Insider hebben vermogende particuliere klanten bij JPMorgan nu dus toegang tot cryptocurrency-fondsen. Een persoon die bekend is met de overstap van de bank naar de digitale wereld, zei dat alle JPMorgan-klanten die investeringsadvies zoeken, investeerders die geholpen worden door financiële adviseurs en particuliere beleggers die de handelsapp gebruiken spoedig de mogelijkheid zullen hebben om in crypto te investeren.

JPMorgan-klanten hebben nu naar toegang tot Grayscale’s Bitcoin Trust, Bitcoin Cash Trust, Ethereum Trust en Ethereum Classic Trust, evenals Osprey Funds’ over-the-counter Bitcoin-trust. Beleggers kunnen adviseurs verzoeken om cryptotransacties uit te voeren, maar het is de adviseurs van de bank mogelijk niet toegestaan crypto-investeringen aan te bevelen.


JPMorgan en Crypto

De bank maakt deze keuze vlak nadat een rapport aantoonde dat een groot aantal klanten van JPMorgan cryptocurrencies zoals Bitcoin als een activa klasse zien. De directeur van het bedrijf, Mary Callahan Erdoes, zei destijds dat de bank klanten zou toestaan om hun geld te zetten waar ze willen investeren, inclusief crypto.

JPMorgan heeft sinds de oprichting een gecompliceerde relatie met crypto. In 2017 noemde CEO Jamie Dimon Bitcoin “oplichting”. Recente rapporten hebben echter gesuggereerd dat het bedrijf zijn klanten meer blootstelling aan de ruimte geeft en blockchain-oplossingen gebruikt.

In maart zei de bank dat het een nieuw instrument had ontworpen dat investeerders directe blootstelling biedt aan een mandje van crypto-gerichte bedrijven, waaronder MicroStrategy. Ook heeft het bedrijf onlangs een aantal vacatures online gezet waarin het zoekt naar blockchain ontwikkelaars, marketeers en schrijvers.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten