Ethereum Nieuws

JPMorgan ziet Ethereum staking als kans om inkomsten snel te laten groeien

De investeringsbank JPMorgan heeft zijn zinnen gezet op ETH 2.0. Wat zal dit betekenen voor de crypto industrie?


Staken van crypto valuta’s

JPMorgan is een van ’s werelds grootste investeringsbanken. Voorheen was de bank sceptisch over de crypto valuta industrie. Dat lijkt nu echter te veranderen. De bank zei onlangs namelijk dat het gelooft in de kracht van staking. Dit is de meer energie efficiënte manier om crypto valuta’s te creëren en te verdelen.

De bank zei in een rapport dat het staken van crypto valuta in het algemeen het crypto ecosysteem aantrekkelijker maakt als investeringskans. Dit komt omdat staking een belangrijke bron van inkomsten kan zijn voor particuliere en institutionele beleggers.


Wat is staking?

Staking is een systeem waarin gebruikers instemmen om geld vast te zetten in een netwerk om transacties te valideren. Dit soort crypto netwerken draaien op iets dat proof of stake wordt genoemd. Dit is anders dan proof of work, het systeem dat Bitcoin gebruikt.

Proof of work wordt ook door veel andere crypto valuta netwerken gebruikt. Dit doet het om transacties te valideren. Het werkt door veel computers te gebruiken om complexe puzzels op te lossen, waardoor het netwerk soepel blijft werken.

Er is alleen één probleem. Het ‘proof of work’ systeem gebruikt enorme hoeveelheden rekenkracht en kan daarom schadelijk zijn voor het milieu als dat vermogen afhankelijk is van energiebronnen zoals steenkool. De CO2 voetafdruk van Bitcoin is momenteel een hot topic. De voorstanders van Bitcoin mining beweren dat veel van de energie die wordt gebruikt om het netwerk te onderhouden groen is.


Proof-of-stake

Het Proof-Of-Stake mechanisme is groener, omdat het geen mining energie vereist om de eigen valuta van een bepaald netwerk te creëren. Ethereum, de op één na grootste crypto valuta, is bezig met een netwerk upgrade waarbij het binnenkort overgaat van een proof-of-work naar een proof-of-stake netwerk. Dit zal het einde van Ethereum mining inluiden.

JPMorgan is dus enthousiast. Zeker nu Ethereum ook overgaat naar het nieuwe mechanisme. Volgens de bank kan de staking-industrie in 2025 uitgroeien tot meer dan $40 miljard.

De bank voegde eraan toe dat crypto bedrijven zoals Coinbase meer geld zullen verdienen als proof of stake populair wordt. Coinbase, de grootste crypto exchange in de VS, zou tegen het einde van 2025 tot $500 miljoen aan stakingsinkomsten kunnen verdienen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten