Ripple investeren XRP
Ripple

Juridische experts: Er komt (nog) geen schikking tussen Ripple en SEC

De al bijna vier jaar durende juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) houdt de gemoederen van XRP-investeerders flink bezig. Deze investeerders koesteren de hoop dat de zaak dit jaar tot een positieve afronding komt. Echter, de geruchten die de ronde doen over mogelijke schikkingen zijn ongefundeerd gebleken.

De geruchten over een schikking

Recente geruchten over een mogelijke schikking kwamen naar boven nadat de SEC Ripple opdracht gaf financiële informatie te verstrekken over de institutionele verkoop van XRP na de aanklacht. Dit verzoek leidde tot speculatie dat de commissie van plan zou kunnen zijn deze gegevens als onderhandelingsmiddel in te zetten.

Sommige interpretaties suggereren dat de SEC’s vraag naar financiële documenten wijst op een strategie om een gunstige deal te bewerkstelligen tijdens schikkingsgesprekken. Dit impliceert dat de SEC deze financiële informatie zou kunnen gebruiken om een betere uitkomst voor zichzelf te onderhandelen.

Ondanks de geruchten hebben juridische experts zoals Jesse Hynes en advocaat Bill Morgan de geruchten als ongegrond afgewezen. Zij stellen dat geruchten over een schikking niet serieus genomen moeten worden totdat er daadwerkelijk een overeenkomst is bereikt. Hynes merkte op dat dergelijke discussies meestal vertrouwelijk zijn en alleen naar buiten komen als een van de partijen deze informatie gebruikt voor strategische doeleinden.

Update rechtszaak

De rechtszaak tussen Ripple en de SEC is inmiddels aangekomen bij de fase van remedies, een cruciaal onderdeel van het juridische proces. Tijdens deze fase wordt bepaald welke correctieve acties of compensaties nodig zijn om de gevolgen van het geschil aan te pakken. Een belangrijke deadline in deze fase is vastgesteld op 20 februari, wanneer Ripple zijn financiële informatie moet overleggen. Na deze datum wordt de periode voor het verzamelen van bewijsmateriaal aangaande de remedies afgesloten.

Tussen 13 maart en 29 april 2024 zullen beide partijen hun argumenten en pleidooien presenteren over welke maatregelen genomen moeten worden. Dit is een essentiële periode waarin de rechtbank zal overwegen welke correcties of compensaties passend zijn.

Tot op heden heeft Ripple aanzienlijke successen geboekt in het proces tegen de SEC. Zo heeft de rechtbank geoordeeld dat XRP op zichzelf niet als een effect beschouwd kan worden. Daarnaast zijn zowel de poging van de SEC om direct in beroep te gaan als de aanklacht tegen Ripple’s leidinggevenden, Brad Garlinghouse en Chris Larsen, afgewezen. Deze ontwikkelingen zijn positief voor Ripple en wijzen op belangrijke overwinningen in het voortdurende juridische gevecht met de SEC.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Crypto analist verwacht forse prijsstijging van Ripple (XRP) naar $2
Ripple rechtszaak nadert cruciale fase – Dit is wat je moet weten
Hoe de Ripple (XRP) koers tot $25 kan stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Hoeveel VeChain moet je kopen om miljonair te worden?
Deze 3 cryptomunten zijn klaar voor een grote prijsstijging
Google Bard voorspelt de impact van de Bitcoin halving op de Shiba Inu koers