Cardano, ada prijs stijgt
Cardano

Kan 2024 het jaar van Cardano worden?

Cardano (ADA) sloot het jaar 2023 af met een indrukwekkende rally, waarbij de waarde van de munt met meer dan 150% steeg. Deze stijging volgde op een periode waarin Cardano zijn laagste koers in drie jaar tijd bereikte, met als hoogtepunt een lokale piek van $0,67. Deze opvallende opmars leidt tot de vraag of 2024 het jaar zal zijn waarin Cardano zijn volledige potentieel zal realiseren.

Deze opwaartse trend viel samen met een opmerkelijke toename van activiteiten in gedecentraliseerde finance (DeFi) op het platform. Minswap, de voornaamste gedecentraliseerde exchange (DEX) van Cardano, rapporteerde een winststijging van maar liefst 26.000%. Daarnaast steeg het handelsvolume met meer dan 160% tot een totale waarde van $300 miljoen. Toch is niet alles positief: vergeleken met platformen als Solana (SOL) en Avalanche (AVAX) blijft Cardano achter op het gebied van Totale Waarde Vastgezet (TVL) en DEX-volumes.

Een teleurstellende start van 2024

Ondanks de aanzienlijke rally aan het einde van het jaar, kent 2024 tot nu toe een teleurstellende start voor Cardano. Volgens cryptoanalist Dan Gambriello is de prijs van ADA afhankelijk van de dynamiek in de Bitcoin (BTC) markt voor significante winsten. De onzekerheid omtrent de lancering van een Spot exchange-traded fund (ETF) heeft dan ook zijn weerslag op het smart contract platform.

Cardano zet in op innovatie

Achter de schermen maakt Cardano aanzienlijke vorderingen met nieuwe ontwikkelingen. EMURGO, een kernspeler in de evolutie van Cardano, beschouwt 2023 als een doorbraakjaar in het bevorderen van gemeenschapsbestuur en richt zich op vernieuwende initiatieven voor 2024. Een opvallende prestatie in 2023 was de implementatie van structuren voor gemeenschapsleiderschap, waaronder de introductie van CIP1694.

Voor het komende jaar staat de Chang hard fork op de agenda, die een belangrijke vooruitgang in het governance-systeem belooft, gericht op het realiseren van een volledig door de gemeenschap bestuurd platform via de Voltaire-update. Parallel hieraan zijn ontwikkelaars druk bezig met meer dan 150 actieve projecten en bereiden ze 1.300 nieuwe initiatieven voor, wat de dynamische groei en innovatieve geest van Cardano onderstreept.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC