Cardano

Cardano maakt groeiplannen voor 2024 bekend

Hoewel Cardano (ADA) de afgelopen dagen voornamelijk zijwaartse prijsbewegingen heeft laten zien, is er achter de schermen veel activiteit binnen het netwerk. EMURGO, een van de oprichtende entiteiten van de Cardano blockchain, heeft een plan gepresenteerd waarin zowel wordt teruggeblikt op de prestaties van 2023 als vooruit wordt gekeken naar nieuwe innovaties voor 2024, met name op het gebied van governance.

In het afgelopen jaar heeft Cardano belangrijke stappen gezet richting het vestigen van een duurzaam gemeenschapsbestuur. Dit omvatte onder meer het initiëren van CIP1694 en de oprichting van Intersect, een organisatie die is gebaseerd op lidmaatschap. Deze initiatieven zijn essentieel voor het mogelijk maken van een door de gemeenschap geleid bestuur.

Voor 2024 staan er veelbelovende ontwikkelingen op de agenda. Een daarvan is de Chang hard fork, die significante veranderingen zal aanbrengen in de governance structuur van Cardano. Delegate Representatives (DReps) zullen eveneens een sleutelrol spelen in de toekomstige besluitvormingsprocessen. Het uiteindelijke doel voor 2024 is het bereiken van een volledig door de gemeenschap geleid bestuur met de implementatie van de Voltaire update.

Ontwikkelaars werken massaal aan nieuwe projecten

Tegelijkertijd zijn ontwikkelaars binnen het Cardano-netwerk druk bezig met het creëren van nieuwe projecten. Tot nu toe zijn er al meer dan 150 projecten gelanceerd, en er zijn meer dan 1.300 projecten in ontwikkeling. Een opvallende eigenschap van het netwerk is de mogelijkheid om tokens uit te geven zonder de vereiste van smart contracts. Dit verlaagt de drempel voor merken en contentmakers om de mogelijkheden van Web3 te verkennen en te benutten, waardoor het eenvoudiger wordt om innovatieve toepassingen en diensten te lanceren.

Volatiliteit op komst voor Cardano

De huidige zijwaartse prijsbeweging van Cardano (ADA) lijkt volgens technische analyses niet lang meer aan te houden. Cryptoanalist LuckSide, bekend om zijn YouTube-analyses, heeft een mogelijke omslag in de prijstrend van ADA vastgesteld. Zijn onderzoek toont aan dat er een aanzienlijke ‘prijskloof’ in de grafieken aanwezig is, wat duidt op de mogelijkheid van significante prijsveranderingen. Dit verschijnsel, gecombineerd met de hoge liquiditeit in de markt, kan wijzen op een aanstaande stijging of daling van de waarde van ADA.

LuckSide wijst ook op de sterke invloed die Bitcoin (BTC) heeft op de prijsbeweging van Cardano. Met belangrijke ontwikkelingen zoals de aanstaande Bitcoin halving en de mogelijke goedkeuring van een Spot exchange-traded fund (ETF) in de Verenigde Staten, kunnen deze factoren een aanzienlijke impact hebben op de koersrichting van ADA. Een succesvolle periode voor Bitcoin zou positief kunnen afstralen op Cardano, maar een daling van Bitcoin zou ook kunnen leiden tot een afname van ADA’s marktwaarde.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC