Cardano, ada
Cardano

Cardano nadert cruciale kruising: Verwacht verhoogde volatiliteit

Cardano (ADA) heeft recent een stabiele zijwaartse trend ervaren, maar volgens de prominente cryptoanalist LuckSide, die zijn inzichten deelde in een recente YouTube-video, staat deze trend op het punt te veranderen. Hij voorspelt dat er een significante verschuiving in de prijs van ADA op handen is. LuckSide benadrukt dat ADA zich op een kritiek keerpunt bevindt, waar het potentieel een stijgende (bullish) of dalende (bearish) richting op kan gaan.

In zijn gedetailleerde analyse van de prijsgrafieken van Cardano (ADA) heeft cryptoanalist LuckSide een opmerkelijke prijskloof vastgesteld. Deze kloof, die zich manifesteert op een punt waar ADA een hoge liquiditeit laat zien, is een cruciaal signaal voor potentiële toekomstige bewegingen van de munt. Dit specifieke fenomeen duidt op een plotselinge en significante verandering in de prijs van ADA, waarbij de munt van het ene prijsniveau naar een ander sprong, zonder merkbare transactieactiviteit in het bereik daartussen.

Deze ontdekking is bijzonder relevant in het licht van de huidige marktdynamiek, waarbij een sterke verkoopdruk opvalt in het weerstandsbereik van ADA, dat zich bevindt tussen $0.60 en $0.67. Dit contrasteert met een duidelijk ondersteuningsniveau rond de $0.40.

De invloed van Bitcoin op Cardano

LuckSide benadrukt de significante invloed van Bitcoin (BTC) op de algemene dynamiek van de cryptomarkt, met een bijzondere nadruk op de impact op Cardano (ADA). Hij onderstreept specifiek de Bitcoin halving, een gebeurtenis die naar verwachting in 2024 plaatsvindt, als een potentieel cruciale factor die de cryptovalutamarkten kan beïnvloeden. Deze halvering, waarbij de beloning voor het minen van nieuwe bitcoins wordt gehalveerd, heeft historisch gezien een aanzienlijk effect op de prijzen in de cryptomarkt.

Verder wijst LuckSide op de mogelijke goedkeuring van de langverwachte Spot Exchange-Traded Fund (ETF) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Een dergelijke stap zou naar verwachting een positief effect hebben op de cryptovalutamarkten, inclusief ADA, door een grotere instroom van institutioneel kapitaal en verbeterde marktlegitimiteit.

LuckSide’s analyse suggereert dat de prestaties van Bitcoin een barometer zijn voor de bredere cryptomarkt. Daarom, als Bitcoin goed blijft presteren, zou dit positieve gevolgen kunnen hebben voor de waarde van Cardano. Echter, als Bitcoin te maken krijgt met een daling of een periode van zwakte, zou dit een negatieve invloed kunnen hebben op ADA, waardoor een bearish (dalende) trend waarschijnlijker wordt.

Cardano’s DeFi groeit sterk

Er is meer positief nieuws. De Total Value Locked (TVL) in het Cardano-netwerk, een cruciale indicator die de totale waarde van alle crypto-activa vastgelegd in gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen weerspiegelt, heeft een indrukwekkende groei doorgemaakt. In slechts twee maanden tijd is de TVL gestegen van $188 miljoen naar meer dan $430 miljoen, wat neerkomt op een groei van ruim 180%. Deze aanzienlijke toename wijst op een groeiende activiteit en interesse in de DeFi-ruimte op het Cardano-platform.

Hoewel deze vooruitgang bemoedigend is, blijft Cardano qua DeFi-gebruik nog achter bij zijn concurrenten zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL). Dit onderstreept de dynamische en competitieve aard van de DeFi-sector en de noodzaak voor Cardano om voortdurend te innoveren en zijn aanbod te verbeteren om competitief te blijven.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC