Bitcoin

Kan Bitcoin $70.000 bereiken na de halving?

Veel analisten beweerden dat 2020 een sterk jaar voor de Bitcoin-markt zou zijn, de meest genoemde factor hiervoor is de halving die in mei plaats gaat vinden. Deze positieve voorspellingen werden gedaan lang voordat de huidige wereldwijde economische crisis begon. Nieuwe gegevens suggereren echter dat deze voorspellingen nog steeds op schema liggen.


Gegevens wijzen op grote winsten

Analist PlanB beweert dat, wanneer het stock-to-flow model aangehouden wordt, we enorme winsten kunnen verwachten na de Bitcoin halving. Deze maatstaf wordt bepaald door de huidige voorraad te vergelijken met de productie. Het is een veelgebruikt hulpmiddel om de waarde van edelmetalen te meten.

Hoewel een voorspelling van $70k misschien bizar lijkt, zou het wel in lijn zijn met eerdere winsten die de Bitcoin heeft geboekt. Er lijkt geen twijfel over mogelijk dat de halving ervoor gaat zorgen dat de Bitcoin koers zal stijgen. De vraag zal groeien en het aanbod wordt kleiner. Dit kan zorgen voor enorme winsten.

Ook kunnen de stimulatiepaketten die overheden invoeren Bitcoins en andere cryptocurrencies nog aantrekkelijker maken. Een artikel op HackerNoon stelt dat de banken en andere financiële bedrijven waarschijnlijk enorme financiële steun zullen ontvangen, net als in 2008.

In tegenstelling tot twaalf jaar geleden hebben mensen nu echter de mogelijkheid om hun activa in crypto te stoppen. Dit zal de prijzen verhogen. Mark Helfman schrijft:

“Onderschat het potentieel van deze financiële crisis niet. Het zet mensen ertoe crypto te kopen. Daarnaast worden er bedrijven opgezet rondom crypto gebaseerde producten, diensten en processen. Mensen worden misschien zo boos dat ze op zoek gaan naar een ‘uitweg’ waar banken, regeringen en bedrijven niet bij betrokken zijn.”

Bitcoin is immers ontstaan uit frustratie over de centrale banken. Ook waren veel mensen boos dat de Amerikaanse regering incompetente en corrupte banken steunden. We kunnen aannemen dat een herhaling van deze situatie alleen maar meer investeerders richting de cryptowereld zal drijven.


Adoptie zal de groei stimuleren

Ondanks dat de prijs deze maand gedaald is gaat de ontwikkeling en acceptatie van Bitcoin en andere cryptocurrencies erg hard. Vooral de institutionele omarming van blockchain-technologie door een breed scala aan industriële sectoren is belangrijk. Bovendien wendt de wereld zich steeds meer tot crypto voor remissies en financiële overdrachten.

Deze praktijkgevallen zullen een sleutelrol spelen bij het verhogen van de waarde van Bitcoin. Met andere woorden, de door de centrale bank uitgegeven fiat moet nu concurreren met een nieuwe activaklasse die veel grote voordelen biedt. In deze context zijn voorspellingen van veel hogere Bitcoin prijzen dus zeer realistisch.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?