cardano, ada
Cardano

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 

Cardano is bezig met een langzame opleving na een forse prijsdaling. De markt lijkt weer wat positiever te worden na de Bitcoin Halving, wat positief zou kunnen uitpakken voor de koers van Cardano.

Een bekende crypto-analist suggereert dat dit een voorbode kan zijn voor een aanzienlijke stijging van de ADA-koers. Hij heeft een indicator ontdekt die wijst op een mogelijke prijsstijging van 75 procent, wat kan betekenen dat de prijs van Cardano naar 1 dollar zou kunnen stijgen.

ADA koers herstelt na scherpe daling

De koers van ADA heeft een moeilijke periode achter de rug. Op 26 maart stond de altcoin nog op meer dan $0,68, maar daalde vervolgens tot bijna $0,41 op 13 april—een forse daling van 40%.

Deze daling kwam in een periode waarin de gehele cryptomarkt onder druk stond door toenemende spanningen in het Midden-Oosten en teleurstellende verwachtingen rond het rentebeleid in de Verenigde Staten.

Inmiddels is de Cardano-prijs weer gestegen naar een huidige waarde van $0,51, mede dankzij een rally van 2,9% in de afgelopen 24 uur.

Kan Cardano 1 dollar waard worden?

Volgens crypto-analist Ali Martinez kan ADA bijna $1 bereiken als de geschiedenis zich herhaalt. Martinez baseert zijn voorspelling op een veelgebruikte technische metriek onder analisten: de MVRV-waarde, oftewel de verhouding tussen de marktwaarde en de gerealiseerde waarde. Deze metriek vergelijkt de huidige marktwaarde van een activum met de gemiddelde prijs die investeerders ervoor hebben betaald.

Een negatieve MVRV-waarde duidt erop dat de marktprijs lager ligt dan de gemiddelde prijs die beleggers hebben betaald. Dit kan betekenen dat de betreffende munt ‘oververkocht’ is en dat er een trend omkeer in de maak is.

Onlangs daalde de MVRV-score voor ADA onder de -22%. De vorige keer dat deze metriek voor het Cardano-netwerk zo laag was, volgde een prijsstijging van 75%, wat de prijs van ADA naar bijna $1 zou kunnen brengen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Oprichter van het Cardano-netwerk suggereert samenwerking met Bitcoin Cash
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?