Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?

The Merge is de langverwachte upgrade van het Ethereum-netwerk. Zal dit zorgen voor een enorme stijging van de prijs?

Wat is de ‘Merge’?

Het blockchain-netwerk van Ethereum staat op het punt een enorme facelift te krijgen. Het platform wordt nu nog traag en inefficiënt genoemd en de transactiekosten hebben de neiging om omhoog te schieten als het netwerk druk wordt. Al deze problemen zouden moeten verdwijnen in de Merge. Dit is een aankomend evenement dat het langverwachte Ethereum 2.0-systeem zal creëren.

Daarnaast gebruikt Ethereum momenteel een proof-of-Work (PoW)-architectuur. Dit is vergelijkbaar met het blockchain-systeem dat Bitcoin ondersteunt. Het is een zeer veilig blockchain-ontwerp, maar het is ook erg inefficiënt. PoW-netwerken verbruiken veel elektriciteit in hun mining-activiteiten en deze systemen nemen veel tijd in beslag om nieuwe datablokken te valideren.

Dit ontwerp is een probleem geworden voor Ethereum. Het is echter nog steeds het grootste platform voor smart contracts en app-ontwikkelaars trekken massaal naar het netwerk vanwege de bewezen stabiliteit en enorme schaal.

Er zijn echter andere netwerken opgekomen die vergelijkbare smart-contractfunctionaliteit met snellere transacties, lagere netwerkkosten en een kleinere ecologische voetafdruk bieden. De grootste zogenaamde “Ethereum-killers” tot nu toe zijn Cardano, Binance Coin, en Solana.

Ethereum zal veel van de bovenstaande gebreken oplossen met de aankomende Merge, die het PoW-platform zal vervangen door een sneller proof-of-stake (PoS)-systeem. Bovendien zal Ethereum-mining niet meer bestaan. In plaats daarvan kunnen beleggers kunnen hun Ether-tokens staken om het nieuwe validatiesysteem te ondersteunen en beloningen te verdienen.

De exacte datum voor de definitieve merge tussen het historische transactieboek van Ethereum en het vernieuwde PoS-validatienetwerk komt binnenkort. De datum is nog niet vastgesteld, maar ontwikkelaars richten zich op de tweede helft van 2022. Ethereum zal dan net zo snel, goedkoop en energieverslindend zijn als Cardano of Solana. Dit is een enorme gebeurtenis en een noodzakelijke stap in de langetermijnevolutie van Ethereum.

Zorgen updates altijd voor een prijsstijging?

Ether-investeerders hebben deze verandering natuurlijk van mijlenver zien aankomen. De kans is dan ook groot dat de aankomende Merge al ingeprijsd is. Precies dit zagen we bijvoorbeeld ook in april 2021, toen de Berlin upgrade live ging. Dit evenement optimaliseerde de netwerkkosten voor de smart contracts van Ethereum en voegde verschillende nieuwe transactietypes toe, wat samen een behoorlijk belangrijke technologie-upgrade oplevert.

Toen die upgrade live ging, gebeurde er eigenlijk vrij weinig met de Ethereum koers. Het bleef exact op hetzelfde niveau verhandelen. Dit omdat de upgrade al ingeprijsd was.

Het is dus niet waarschijnlijk dat de Ethereum koers direct omhoogschiet op de dag van de Merge. Er zou wel een kleine stijging waargenomen kunnen worden wanneer de datum wordt aangekondigd, maar zelfs dan zou het effect klein zijn. De Merge is een goede zaak voor het Ethereum-ecosysteem en investeerders zullen er op de lange termijn van profiteren; het zal alleen niet voor een enorme prijsverhoging zorgen.

Ethereum nieuws

Ethereum-whale uit ICO-tijdperk verplaatst 145.000 ETH Ethereum-whale uit ICO-tijdperk verplaatst 145.000 ETH
Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid” Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid”
Slapende Whale met meer dan 145.000 ETH eindelijk weer actief Slapende Whale met meer dan 145.000 ETH eindelijk weer actief
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten