Dogecoin, doge
Dogecoin

Kan Dogecoin 1 dollar worden nu Twitter in handen is van Elon Musk?

Dogecoin werd super populair in 2021, mede dankzij Elon Musk die er veelvuldig over tweette. De prijs bereikte zelfs een hoogtepunt van 0,75 dollar in augustus 2021. Toen de hype echter eindigde en de Crypto Winter begon, zakte de DOGE koers helemaal naar een dieptepunt van $0,05. Kan de overname van Twitter door Elon Musk ervoor zorgen dat DOGE weer gaat stijgen en de 1 dollar gaat bereiken?

Wat is Dogecoin?

Dogecoin is de allereerste en bekendste memecoin ter wereld. Dogecoin was aanvankelijk gemaakt als een parodie van Bitcoin en was puur bedoeld als grap. Maar naarmate de tijd verstreek, begonnen steeds meer investeerders interesse te tonen in cryptocurrencies, waardoor de prijs steeg en Dogecoin bekendheid verwierf.

Dogecoin gebruikt het Proof-of-Work consensus-algoritme. De formele overgang van Ethereum naar een PoS-netwerk maakte een einde aan ETH-mining. Aangezien Ethereum geen PoW-consensus meer gebruikt, is Dogecoin (DOGE) nu de op één na grootste PoW-blockchain na Bitcoin. Als alternatief voor Bitcoin kan het mogelijk worden gebruikt als een gedecentraliseerde betaalmethode.

Waarom is de prijs van DOGE gestegen?

De prijs van DOGE is voornamelijk gestegen door één belangrijke oorzaak. De overname van Twitter door Elon Musk. Nadat de verkoop was afgerond en Elon het hoofdkantoor van Twitter binnenkwam was de aankoop officieel. Direct kwam de speculatie opgang over het feit of de munt geïmplementeerd zou gaan worden op het socialmedia platform. Dit zorgde voor een enorme koersstijging.

DOGE prijsvoorspelling

De cryptomarkt probeert momenteel weer op te krabbelen. De meeste cryptocurrencies zijn de afgelopen week flink gestegen. DOGE was de grootste uitschieter. De prijs steeg in enkele dagen tijd met meer dan 100%, maar daalt nu weer een klein beetje. Dat is echter geen reden tot paniek. Na zo’n stijging is een correctie niet meer dan logisch.

Ondanks dat is het verstandig om in je achterhoofd te houden dat een investering in Dogecoin redelijk riskant is. Zeker nu de token met meer dan 100 procent is gestegen en de prijsbeweging erg afhankelijk is van 1 factor, Elon Musk. Dit betekent dat grote volatiliteit aannemelijk is. Welke kant dat op zal slaan is moeilijk te voorspellen.

Echter, mocht de Dogecoin koers erin slagen boven de $0,20 te komen zou dat een zeer positief teken zijn. De kans op een koersstijging naar het vorige hoogste punt ooit van $0,75 en daarna naar 1 dollar zou dan niet onmogelijk zijn. Voorlopig staat dit doel te ver op de radar en zal het waarschijnlijk niet vóór 2023 plaatsvinden.

Dogecoin nieuws

Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Dogecoin en Shiba Inu tonen veerkracht door sterke liquiditeit
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?