Nieuws, Ripple

Kan Ripple (XRP) $10 waard worden in 2019?

Na een flinke crypto prijsstijging, kunnen XRP fans niet anders dan nadenken over positieve prijsvoorspellingen. Ook belangrijke personen in de crypto wereld doen positieve Ripple voorspellingen. Eén van deze mensen is Yoshitaka Kitao, de CEO van SBI Virtual Currencies. Kitao denkt dat 2019 het jaar is dat Ripple uitbreekt en een prijs van $10 dollar gaat behalen. In dit artikel beoordelen wij of dit nou wel zo realistisch is.


ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! (Klik op de onderstaande knop)

 

Ripple (XRP) timmert aan de weg

Een belangrijk punt wat de sterkte van Ripple laat zien is dat de techniek daadwerkelijk gebruikt wordt door grote bedrijven in de wereld. Steeds meer financiële instellingen zien het nut van Ripple. Dit maakt XRP 1 van de enige cryptocurrencies die daadwerkelijk op grote schaal gebruikt wordt.

Ripple heeft een betaaloplossing geïntroduceerd voor banken genaamd xRapid. Deze technologie zorgt ervoor dat financiële instellingen razendsnel en veilig grensoverschrijdende transacties kunnen uitvoeren. XRapid gebruikt XRP als overdrachtsvaluta, wat betekent dat de munt achterliggende waarde heeft. Ook betekent het dat hoe meer banken op het RippleNet zitten hoe meer de vraag naar XRP tokens toeneemt. Dit zal ervoor kunnen zorgen dan de Ripple prijs flink stijgt.

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, vertelt dat 2019 het jaar wordt dat er heel veel banken zich aan gaan sluiten bij RippleNet. Dit zou dan ook een goede factor kunnen zijn die voor een Ripple bull run kan veroorzaken.


$10 dollar is onrealistisch, maar….

Of dit er ook voor kan zorgen dat Ripple de $10 dollar prijsvoorspelling van Kitao gaat bereiken denken wij niet. Als we er een simpele berekening op los laten zou een XRP prijs van $10 dollar betekenen dat de munt in dit jaar 32,5 keer meer waard zou worden. De totale marktwaarde van XRP zou dan van $13,5 miljard naar $438 miljard stijgen. Dit lijkt onrealistisch.

Ter vergelijking: Als Bitcoin x32.5 zou gaan, zou het betekenen dat BTC een waarde van $162.500 dollar zou bereiken dit jaar.

Echter, dat Ripple een goede prijsstijging mee gaat maken sluiten wij niet uit. We zijn onder de indruk van de daadkracht en denken dat XRP een munt is die de gevestigde orde kan overtuigen van de kracht van cryptocurrencies.