terra, luna, token stijgt
Altcoin

Kan Terra (LUNA) weer 1 dollar waard worden?

Het aantal LUNA tokens dat op de markt is blijft maar stijgen. Er zijn nu al meer dan 7 biljoen LUNA tokens en dat betekent dat de kans klein is dat de Terra koers ooit nog boven de $1 zal liggen. De token kan alleen deze prijs bereiken als er een enorm aantal tokens geburned zou worden.

Een Terra (LUNA) prijs van 1 dollar lijkt onmogelijk

Investeerders blijven ook nu nog massaal LUNA tokens op de markt dumpen terwijl TerraForm Labs plannen heeft aankondigt om Terra te redden.

Nu TerraUSD zijn koppeling met de Amerikaanse dollar heeft verloren, is ook de LUNA token enorm gecrasht. De prijs daalde namelijk van een hoogtepunt van meer dan $125 naar een dieptepunt van $0,0000009.

Terra (LUNA) 1 dag per candle – Bron: Tradingview

Na de crash van de stablecoin van het project schoot het circulerende aanbod van LUNA tokens omhoog. Het aantal tokens is in minder dan twee weken tijd gegroeid van 300 miljoen tokens tot bijna 7 biljoen.

Veel investeerders kochten massaal de Terra-dip met de verwachting dat de koers wel weer tot boven de $1 zou gaan stijgen. Maar veel van deze investeerders keken niet naar het alsmaar groeiende aanbod van LUNA tokens. Door de enorme groei van het aantal tokens lijkt een prijsniveau van $1 onmogelijk geworden.

Investeerders dumpen LUNA

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 LUNA token rond de $0.000132. Dat betekent dat de prijs van 1 LUNA token eerst 7500 keer meer waard moet worden voordat het 1 dollar waard is. Om te kijken of dit realistisch is dan zou je ook de huidige marketcap van alle LUNA tokens ($870 miljoen) moeten vermenigvuldigen met 7500. Als je dat doet kom je uit op een marktwaarde van meer dan $6,5 biljoen. Een onmogelijke taak dus, gezien het feit dat de hele cryptomarkt samen minder dan $1,5 biljoen waard is.

Dit is precies de reden waarom de Terra community een burn mechanisme in wil voeren. Het aanbod LUNA tokens moet omlaag wil het ooit nog wat waard worden. Of die er gaat komen, is echter nog maar de vraag. De oprichter van Terra heeft namelijk een ander herstelplan voor ogen.

Altcoin nieuws

Crypto-analist waarschuwt voor grote crash van altcoins zoals Chainlink
Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins