Regulatie Nieuws

Kazachstan lijkt klaar voor de legalisering van crypto

Volgens een lokaal persbureau genaamd Informburo, zou Kazachstan klaar zijn om een nieuw mechanisme te legaliseren voor het omzetten van cryptocurrencies in contanten als daar vraag naar is.

Leider worden op verschillende gebieden

Kazachstan streeft ernaar om een internationale leider te worden op het gebied van digitale technologie, het crypto-ecosysteem en op het gebied van gereguleerde mining-industrie.

Hiervoor heeft de regering van het land enkele wijzigingen in de nationale wetgeving opgesteld, waardoor nu een mechanisme kan worden getest voor de conversie van crypto bij het ‘Astana International Financial Centre’. De president van Kazachstan zei hierover het volgende:

Wij zijn klaar om verder te gaan. Als dit financiële instrument zijn verdere relevantie en veiligheid laat zien, zal het zeker volledige wettelijke erkenning krijgen.

Kazachstan niet de enige

Er zou ook al voluit getest worden met dergelijke transacties. Zo zouden de Euraziatische Bank en Intebix inmiddels de eerste gereguleerde crypto-aankoop van de bank voor fiat al voltooid hebben. De nieuwe actie is een belangrijke mijlpaal in de crypto-adoptie van Kazachstan, waardoor het Kazachse volk legaal crypto kan kopen voor de nationale valuta, de Tenge.

Het nieuws komt als duizenden Russen Kazachstan binnenkomen, een week nadat de Russische president Vladimir Poetin een gedeeltelijke mobilisatie van reservisten aankondigde om in Oekraïne te vechten.

Kazachstan is echter niet het enige land dat naar voren is gekomen als een populaire bestemming voor Russen die het land verlaten en heeft gewerkt aan het stimuleren van crypto-adoptie. Het naburige land Georgië is ook in beweging om nieuwe crypto-regelgeving in te voeren om een wereldwijde crypto-hub te worden. Het is op dit moment nog niet bekend welk land deze strijd gaat winnen.

Regulatie nieuws

Verschillende Amerikaanse staten openen onderzoek naar crypto-leenplatform Genesis
Oezbekistan geeft eerste 2 cryptolicenties uit aan lokale cryptopartijen
Belgische toezichthouder: Bitcoin en Ethereum zijn geen effecten
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten