Bitcoin Regulation Kazachstan Flag
Regulatie

Kazachstan lijkt klaar voor de legalisering van crypto

Volgens een lokaal persbureau genaamd Informburo, zou Kazachstan klaar zijn om een nieuw mechanisme te legaliseren voor het omzetten van cryptocurrencies in contanten als daar vraag naar is.

Leider worden op verschillende gebieden

Kazachstan streeft ernaar om een internationale leider te worden op het gebied van digitale technologie, het crypto-ecosysteem en op het gebied van gereguleerde mining-industrie.

Hiervoor heeft de regering van het land enkele wijzigingen in de nationale wetgeving opgesteld, waardoor nu een mechanisme kan worden getest voor de conversie van crypto bij het ‘Astana International Financial Centre’. De president van Kazachstan zei hierover het volgende:

Wij zijn klaar om verder te gaan. Als dit financiële instrument zijn verdere relevantie en veiligheid laat zien, zal het zeker volledige wettelijke erkenning krijgen.

Kazachstan niet de enige

Er zou ook al voluit getest worden met dergelijke transacties. Zo zouden de Euraziatische Bank en Intebix inmiddels de eerste gereguleerde crypto-aankoop van de bank voor fiat al voltooid hebben. De nieuwe actie is een belangrijke mijlpaal in de crypto-adoptie van Kazachstan, waardoor het Kazachse volk legaal crypto kan kopen voor de nationale valuta, de Tenge.

Het nieuws komt als duizenden Russen Kazachstan binnenkomen, een week nadat de Russische president Vladimir Poetin een gedeeltelijke mobilisatie van reservisten aankondigde om in Oekraïne te vechten.

Kazachstan is echter niet het enige land dat naar voren is gekomen als een populaire bestemming voor Russen die het land verlaten en heeft gewerkt aan het stimuleren van crypto-adoptie. Het naburige land Georgië is ook in beweging om nieuwe crypto-regelgeving in te voeren om een wereldwijde crypto-hub te worden. Het is op dit moment nog niet bekend welk land deze strijd gaat winnen.

Regulatie nieuws

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
EU gaat gevecht aan met crypto witwaspraktijken met nieuwe regelgeving
Juridische strijd rond uitlevering Terraform Labs-oprichter Do Kwon gaat verder
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen