Bitcoin Nieuws

Kazachstan worstelt met grote aantal Chinese Bitcoin miners

Toen China eerder dit jaar streng op begon te treden tegen Bitcoin miners, verhuisde een groot deel van de bedrijven naar Kazachstan. Het land heeft goedkope schone energie wat perfect is voor crypto miners, maar het land kan het enorme aantal nieuwe BTC miners bijna niet meer aan.


8% van alle energie wordt gebruikt door Bitcoin miners

Om dit probleem tegen te gaan liet de minister van Energie van Kazachstan, genaamd Magzum Mirzagaliyev, weten dat hij miners aan gaat pakken die niet bij de overheid geregistreerd zijn. De minister liet trouwens ook weten dat crypto miners die wel geregistreerd zijn zich geen zorgen hoeven te maken om van het energie-net afgesloten te worden.

Kazachstan is een land dat rijk is aan natuurlijke hulpbronnen. Mede daarom heeft het land één van de laagste elektriciteitsprijzen ter wereld en dat is ideaal voor energie-intensieve Bitcoin-mining. Daarnaast stimuleert het land crypto mining om zijn economie te stimuleren. De energie wordt nu ook nog vaak opgewekt met steenkool, wat slecht is voor het mileu.

Het land begint daarom de spanning te voelen, vooral omdat het wil gaan over stappen op groenere energiebronnen. De regering schat dat cryptomining 8% van de elektriciteitscapaciteit van het land opslokt, waarvan tweederde van niet-gereguleerde miners zijn.


“Pak niet geregistreerde miners aan”

De National Association of Blockchain and Data Center Industry, uit Kazachstan, ziet een gemakkelijke oplossing. Dinsdag riep het de regering op om niet geregistreerde miners aan te pakken.

“Hoewel veel illegale miners de afgelopen maanden mining-operaties hebben opgezet, zijn er veel Bitcoin-miners die al vele jaren in het land actief zijn, die volledig voldoen aan alle wetten, hun belastingen betalen en lokale banen bieden”, zei voorzitter van de vereniging Alan Dorjiyev.

Hij voegde eraan toe dat de vereniging “proactief samenwerkt met” zowel het ministerie van Energie als het ministerie van Digitale Ontwikkeling om “een eerlijke en transparante markt te creëren waar degenen die zich aan de regels houden kunnen werken, terwijl degenen die dat niet doen gedwongen zullen worden hun bedrijf te verlaten.”

Volgens een rapport van Reuters, maken sommige niet geregistreerde miners zich zorgen over de officiële registratie. Niet alleen vanwege de verhoogde belastingvereisten, maar ook omdat er aanvullende regeringsvoorstellen worden besproken.

“De belasting die de regering van plan is in te voeren, kunnen we wel betalen. Maar het is onduidelijk welke eisen de regering verder mag stellen”, citeerde het persbureau een anonieme miner.

Als de regels te streng worden zullen Bitcoin miners zich weer gaan verplaatsen. te veel zijn, is Bitcoin-mining mogelijk weer in beweging.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers is opvallend stabiel vlak voor de maandelijkse sluiting Bitcoin koers is opvallend stabiel vlak voor de maandelijkse sluiting
CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin Investeerders verkopen massaal hun Euro en Pond voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten