Bitcoin

Keiser: Bitcoin koers gaat naar $400k

Bitcoin gaat een gigantische koersstijging zien. De prijs gaat naar $400.000, zegt crypto analist en tv host Max Keiser. De uitspraak doet hij tijdens een tijdens een show genaamd ‘infowars‘.


100 duizend dollar is te conservatief

In de show vertelde Keiser aan de gastheer genaamd Alex Jones dat zijn oude prijsvoorspelling van $100.000 te conservatief was. Hij zei:

“Ik verhoog nu officieel mijn doel voor Bitcoin. Ik deed een voorspelling toen de munt $1 dollar was. Toen zei ik dat de koers naar $100.000 kon gaan. Nu verhoog ik mijn voorspelling naar $400.000 dollar.”

Keiser deed zijn uitspraak terwijl het coronavirus de wereldwijde markt bleef overschaduwen en de Bitcoin koers onder de $10.000 lag. De analist vertelt niet onder de indruk te zijn van de volatiliteit op korte termijn. Hij zegt dat de Bitcoin nog steeds een enorme aantrekkingskracht heeft voor investeerders.

“Het goede nieuws … is dat Bitcoin met $ 10.000 of $ 9.300 net zo aantrekkelijk is als toen het $ 100 was,” legde hij uit.


Wat voorspellen Bitcoin analisten?

Hoewel Keiser geen tijdsbestek heeft genoemd voor zijn prijsvoorspelling, is het één van de meest bullish uitspraken sinds tijden. Zelfs Bitcoin analist Tim Draper durft niet zo hoog te gaan. Draper vertelde onlangs namelijk dat hij van mening is dat de Bitcoin koers in 2024 zou kunnen stijgen tot een ‘bescheiden’ $250.000 dollar.

John McAfee, de berucht was voor zijn uitspraak dat Bitcoin in 2021 $1 miljoen dollar waard zou zijn, trok zijn voorspelling onlangs terug.


Bitcoin koers daalt tot $9.700

De Bitcoin koers heeft de afgelopen week de belangrijke weerstand van $10.500 niet weten te doorbreken. Dit, en waarschijnlijk andere factoren, heeft er voor gezorgd dat de koers terug gezakt is tot onder de $10.000 dollar.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BTC rond de $9.720 dollar. Dat is ongeveer 1.9% lager dan gisteren. Analisten vertellen dat het belangrijk is dat de koers niet onder de $9.700 zakt. Als dit gebeurd kan de koers verder dalen tot $9.400 dollar.

 

Bitcoin nieuws

Cruciale avond aangebroken voor de Bitcoin koers
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Macro-guru: Bitcoin gaat andere grote assets opeten
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?