kiyosaki
Bitcoin

Kiyosaki: Hou je vast, Bitcoin klaar voor de ‘Bananen-zone’

Ondanks de recente teleurstellende resultaten van Bitcoin (BTC) blijft auteur Robert Kiyosaki, bekend van ‘Rich Dad Poor Dad’, positief over de toekomst van BTC. Hij voorziet een sterke stijging voor Bitcoin en verwijst hierbij naar de ‘Banana Zone’. Deze term, geïntroduceerd door Raoul Pal, beschrijft een parabolische toename in waarde.

Wat is de ‘Bananen-zone’?

Raoul Pal, een bekende econoom en medeoprichter van Real Vision, noemt de ‘Banana Zone’ een periode van exponentiële waardestijging, gekenmerkt door plotselinge en aanzienlijke prijsstijgingen. Kiyosaki gelooft dat Bitcoin binnenkort deze fase zal ingaan. Volgens hem is dit de periode waarin iedereen die geen Bitcoin heeft zal zeggen: “Had ik maar wat gekocht.” Dit deelde hij in een X-post op woensdag.

Kiyosaki zegt elke maand Bitcoin te kopen, ongeacht de marktfluctuaties. Deze investeringstechniek staat ook wel bekend als dollar-cost averaging (DCA). Hij is overtuigd van het lange termijn potentieel van Bitcoin, mede door de fundamentele kwaliteiten van Bitcoin in vergelijking met fiatvaluta.

“Simpel gezegd: Bitcoin is geld gebaseerd op regels. Het nep-fiatgeld van de overheid is geld gebaseerd op schuld. ‘Regelgebaseerd geld’ maakt je rijker. Het neppe ‘schuldgebaseerde’ geld van de overheid maakt je armer. Houd je vast terwijl Bitcoin stijgt naar de ‘Banana Zone.'”

Wanneer gaat Bitcoin stijgen?

Raoul Pal sprak vorige week met Scott Melker en vertelde dat het vierde kwartaal van een verkiezingsjaar vaak grote marktbewegingen met zich meebrengt. Pal verwacht daarom dat Bitcoin in deze periode van 2024 sterk zal stijgen. Hij baseert deze verwachting op historische markttrends en de veronderstelling dat beleggers veilige havens zoals Bitcoin zullen blijven opzoeken.

Ondanks recente volatiliteit blijft Robert Kiyosaki optimistisch over Bitcoin. Naast Bitcoin is hij al jaren positief over zilver en goud, die volgens hem allemaal assetklassen zijn die bescherming bieden tegen inflatie.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Crypto analist: Bitcoin koers bevindt zich in nieuwe bullish trend
Donald Trump haalt uit naar Bitcoin-land El Salvador
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren