Bitcoin, BTC
Bitcoin

Kiyosaki voorspelt: Goud naar 3.700 dollar, Bitcoin naar 135.000 dollar

Robert Kiyosaki is bekend om zijn gedurfde voorspellingen over de prijzen van Bitcoin en goud. Ditmaal heeft hij zelfs specifieke cijfers aangehaald. Hij is ervan overtuigd dat de wereldwijde economie, en met name de Amerikaanse, voor grote uitdagingen staat. Als gevolg hiervan verwacht hij dat zowel goud als Bitcoin aanzienlijk in waarde zullen toenemen.

Gouden vooruitzichten

Robert Kiyosaki, bekend van zijn boek “Rich Dad Poor Dad”, voorspelt dat de goudprijs mogelijk een nieuw historisch record zal bereiken door de grens van $2.100 per ounce te doorbreken. Hoewel de hoogste geregistreerde prijs tot nu toe $2.080 per ounce was in mei van dit jaar, is het interessant om op te merken dat de goudprijs voor juli 2020 nooit eerder de $2.000 per ounce had overschreden. Een jaar geleden stond de prijs zelfs nog net boven de $1.700.

Wanneer we rekening houden met inflatie en de devaluatie van de dollar, was het werkelijke record voor goud echter $1.920 in september 2011, of mogelijk zelfs $870 in januari 1980. Deze cijfers zijn gebaseerd op nominale waarden.

Vanaf november 2022 begon de prijs van goud gestaag te stijgen. In februari van dit jaar bereikte het een prijs boven $1.950 en in mei zelfs $2.080. Begin oktober 2023 zakte het tot net boven de $1.800, maar recentelijk heeft goud een sterke opleving getoond en nadert het opnieuw de $2.000 per ounce.

Kiyosaki is optimistisch over de toekomst van goud. Hij gelooft dat de prijs niet alleen het record van $2.100 per ounce zal overschrijden maar zelfs kan oplopen tot wel $3.700 in de nabije toekomst.

Bitcoin voorspelling

Robert Kiyosaki is buitengewoon optimistisch over Bitcoin’s toekomst, voorspellend dat het potentieel heeft om een nieuwe bullrun te starten die de waarde naar een verbazingwekkende $135.000 zou kunnen opdrijven.

Een interessant patroon in Bitcoin’s geschiedenis is de correlatie tussen “halveringen” en daaropvolgende bullruns. Halveringen zijn gebeurtenissen waarbij de beloning voor Bitcoin-mining wordt gehalveerd en hebben plaatsgevonden in 2012, 2016 en 2020. Het opvallende is dat elk van deze halveringen gevolgd werd door een significante stijging van de Bitcoin-prijs het jaar daarop, respectievelijk in 2013, 2017 en 2021.

In deze jaren van bullruns zagen we Bitcoin pieken op $1.100, $20.000 en $69.000. Hoewel de verwachtingen waren dat Bitcoin de grens van $100.000 zou overschrijden in 2021, belemmerde het Chinese verbod op cryptohandel deze opwaartse trend.

Gezien deze trend en het aanstaande halveringsjaar in april 2024, ziet Kiyosaki’s voorspelling er niet alleen plausibel, maar zelfs waarschijnlijk uit. Als de bullrun eind 2023 zou beginnen, mogelijk met een waardestijging tot boven de $30.000, en aanhoudt tot 2025, zou een verdubbeling van het huidige record heel goed mogelijk zijn.

Afnemend aanbod

De marktdynamiek van Bitcoin wordt sterk beïnvloed door de vermindering van het aanbod. Door de halvering wordt de aanmaak van nieuwe Bitcoins gehalveerd. Miners ontvangen deze als beloning voor hun werk en verkopen vaak een deel om operationele kosten te dekken. Met de halvering wordt deze instroom van nieuwe Bitcoins naar de markt dus verminderd, wat een beperkter aanbod impliceert.

Daarnaast lijken veel Bitcoin-bezitters vastbesloten hun bezit vast te houden. Uit gegevens blijkt dat ongeveer 76% van alle Bitcoins in handen is van langetermijnhodlers, die hun munten in de afgelopen 155 dagen niet hebben verhandeld. Dit wijst op een sterke overtuiging onder investeerders en een verminderde kans op grote verkoopgolven.

Naarmate een groter aantal BTC’s daadwerkelijk wordt vastgehouden, vermindert het beschikbare aanbod op de markten. De goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten zal deze ontwikkeling verder versterken.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BTC of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers