Binance Coin

Live Binance Coin koers

De Binance Coin koers van vandaag is  . Het 24 uurs handelsvolume van Binance Coin ligt op  . De koers is   met  . Dat betekent dat de Binance Coin koers met  % is  . Binance Coin is de nummer   en heeft een marktkapitalisatie van  . Wil je Binance Coin kopen? Dat kan. De beste plekken om Binance Coin te kopen zijn: Bitvavo, KuCoin, Binance en Coinbase. Je kunt meer aanbieders vinden op onze kopen/verkopen pagina.

 

koers 
Prijs wijziging 24h  
Marktkapitalisatie  
Volume 
24h laag / hoog 
Rang 
All Time high  
All Time low  

De Binance Coin (BNB) koers

De BNB koers staat momenteel op een imposante 307,33 dollar waarmee de token van Binance een market cap van meer dan 50 miljard dollar heeft. Binance Coin lanceerde in 2017 met een Initial Coin Offering (ICO). In eerste instantie maakt het bedrijf 100 miljoen BNB tokens beschikbaar voor de publieke verkoop. Voor de ICO stelde Binance de BNB koers vast op 0,15 dollar per token. Mensen die hun BNB tijdens de ICO hebben gekocht en vandaag nog in bezit hebben staan daarmee op een virtuele winst van 204.886 procent in dollars gemeten. De verdeling van de tokens tijdens de ICO was als volgt: 40 procent van alle BNB ging naar de oprichters (80 miljoen BNB), 10 procent naar zogenaamde angel-investeerders (20 miljoen BNB) en 50 procent was beschikbaar voor de publieke verkoop (100 miljoen BNB).

Alle 100 miljoen BNB werden tijdens de ICO verkocht voor 0,15 dollar per stuk. Hiermee haalde Binance in juli 2017 dus 15 miljoen dollar op in Bitcoin en Ethereum. Van die 15 miljoen dollar heeft Binance 35 procent gebruikt om het Binance-platform en het handelssysteem te verbeteren. 50 procent van de gelden werd ingezet voor de branding en marketing van Binance en de overige 15 procent werd weggestopt als reserves voor noodgevallen. We weten allemaal hoe het sindsdien is verlopen met de exchange, want inmiddels is Binance de grootste beurs ter wereld, gemeten in handelsvolume, en gaat de BNB koers als een speer. Op het moment van schrijven staat de BNB token zelfs op plek 5 in de top 100 van CoinMarketCap.

De volatiliteit van de BNB koers

Net als de rest van de cryptomarkt is de BNB koers enorm volatiel. In de eerste plaats komt dat door de fase waarin de hele industrie zich momenteel in bevindt. De meeste crypto-projecten staan immers nog in de kinderschoenen en niemand weet precies waar we over 5 tot 10 jaar staan. De ontwikkelingen volgen elkaar in razendsnel tempo op en de onzekerheid als het gaat over investeringen in de tokens is nog zeer hoog. Je moet er niet gek van opkijken als de BNB koers op dagelijkse basis schommelingen van enkele procenten tot zelfs tientallen procenten maakt. De totale market cap van de crypto-industrie ligt momenteel op 1,3 biljoen dollar en is daarmee minuscuul in vergelijking met de rest van de financiële wereld. Neem bijvoorbeeld de goudmarkt die op dit moment een market cap van 11,62 biljoen dollar heeft. De hele cryptomarkt moet nog ongeveer 10 maal over de kop om dat niveau te bereiken. Wat betekent dat een stijging of daling van de goudkoers van 1 procent gelijkstaat aan een daling van 10 procent in de cryptomarkt. Ten opzichte van goud is er voor de cryptomarkt een stuk minder kapitaal nodig om de markt stevig in beweging te brengen.

Zeker als beginner kan die volatiliteit een beetje schrikken zijn. Het voordeel van de volatiliteit is echter dat het ons leert dat de markt nog jong is. Als Bitcoin en BNB, mits beiden dan nog bestaan, over 30 jaar een stuk groter zijn, dan zal de volatiliteit ook flink afgenomen zijn. Hoe groter de markt, hoe lastiger het is om de markt flink in beweging te brengen. Wat dat betreft kun je de volatiliteit zien als een signaal dat je er nog vroeg bij bent. Als investeren in BNB geen risico was en de BNB koers stabiel was, dan zou er waarschijnlijk ook weinig tot geen winst meer te boeken zijn met een investering in de markt.

De Binance Coin koers en het burnen van tokens

Een belangrijke factor voor de stijgende BNB koers is het feit dat Binance al jaren een deel van de winst opzijzet om BNB uit de markt te kopen en te vernietigen. Dit proces noemen we in de cryptosector het ‘burnen’ of ‘verbranden’ van tokens om de waarde van een project op te krikken. Dat hiermee de BNB koer stijgt is logisch, want in eerste instantie koopt Binance tokens en vervolgens stuurt het deze naar een wallet waar ze nooit meer bij kunnen. Hiermee zijn deze tokens voor eeuwig uit de omloop en neemt de schaarste van BNB toe.

De laatste BNB burn vond plaats op 19 april 2022 waarbij 1,8 miljoen BNB tokens werden vernietigd. Goed voor een waarde van 772 miljoen dollar. Cijfers die genoeg zeggen over het succes van Binance en de BNB koers tot nu toe. Uiteindelijk blijft Binance BNB terugkopen en verbranden totdat het aantal tokens op 100 miljoen uitkomt. Daarna laat de beurs het project wat dit gedeelte van de token betreft met rust. Met een resterende supply van 163,27 miljoen BNB tokens is Binance echter nog wel even bezig om dat aantal naar 100 miljoen terug te burnen.

Korting op handel drijft BNB koers

Een andere belangrijke drijfveer voor de BNB koers is de korting die gebruikers met de token op de handel op Binance krijgen. Betaal je jouw transactiekosten op Binance met BNB, dan krijg je namelijk 25 procent korting op je handelskosten. De meeste Binance-gebruikers die actief handelen hebben dan ook altijd een potje BNB beschikbaar om hun trades mee te betalen. Dit zorgt voor een grotere vraag naar BNB, wat de BNB koers opdrijft, maar ook voor meer handel op het Binance platform, wat de winst van Binance weer verhoogt. Die hogere winst resulteert daarna weer in een hogere BNB-burn en ook dat is goed voor de Binance Coin koers. Tot nog toe bewijst de BNB token zich als een absoluut powerhouse binnen de industrie.

Wat we in de toekomst van de BNB token kunnen verwachten is lastig te zeggen. Daarbij hangt natuurlijk veel af van het succes van Binance. Tot nu toe zijn er echter weinig handelsplatforms die ook maar in de buurt van Binance komen, waardoor de vooruitzichten voor de BNB koers goed zijn. Al lijkt het praktisch onmogelijk om het kunstje van 0,15 dollar naar de huidige 307,33 dollar te herhalen. De all-time high van de BNB koers staat momenteel op 669,35 dollar, waar het nu dus een goede 50 procent van verwijderd is. Wat dat betreft heeft de koers van de token van Binance nog veel te winnen.

Op zoek naar meer crypto koersen? Vind ze hier!

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten