Dogecoin, DOGE
Dogecoin

Koersexplosie in aantocht voor Dogecoin?

Bitcoin en Ethereum gaan dit jaar als een raket ten opzichte van Dogecoin, de grootste memecoin van de markt. Dat heeft wellicht te maken met het feit dat er met munten als PEPE veel alternatieven voor Dogecoin op de markt komen en mensen het idee hebben dat daar meer mee te verdienen is.

Nu lijken de zogenaamde Bollinger Bands echter de insinueren dat er een “ware koersexplosie” in aantocht is voor Dogecoin.

Populaire analist

Dit is een analyse die wij niet zelf hebben gemaakt, maar de populaire analist Satoshi Club. Op basis van zijn analyse is het overigens nog niet helemaal duidelijk of het om een positieve of een negatieve koersexplosie gaat voor Dogecoin.

“Ondanks dat Bitcoin en Ethereum het goed doen, is Dogecoin relatief kalm gebleven dit jaar. Maar de Bollinger Bands, die de volatiliteit meten, insinueren dat er een potentiële storm aankomt. Het verkrappen van de banden suggereert dat er een significante koersbeweging aankomt”, aldus Satoshi Club.

Bollinger Bands zijn een tool uit de technische analyse die de volatiliteit in de markt meet. Ze bestaan uit drie lijnen; een eenvoudig bewegend gemiddelde en twee banden (onder en boven) deze lijn die je krijgt door het optellen of aftrekken van een aantal standaardafwijkingen van de prijs.

Afwachten geblazen

Het is op dit moment dus vooral afwachten geblazen wat de koers van Dogecoin zal doen. Maar de kans lijkt dus groot dat we een gigantische koersexplosie krijgen. Het is nu alleen nog de vraag of het om een positieve of een negatieve koersexplosie gaat. Dat kan alleen de tijd ons leren.

Gezien de macro-economische omstandigheden lijkt een negatieve koersexplosie het meest waarschijnlijke resultaat op dit moment. De relatief hoge rentes van de Amerikaanse centrale bank zetten de markt behoorlijk onder druk.

Verder lijkt het erop dat we waarschijnlijk nog wel even met die hogere rentes moeten dealen, waardoor het nog maar de vraag is of het verdere verloop van 2023 bullish zal zijn. Gezien de omstandigheden is dat een narratief dat lastig te verkopen is op dit moment.

Dogecoin nieuws

Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Dogecoin en Shiba Inu tonen veerkracht door sterke liquiditeit
Whale koopt voor miljoenen aan Dogecoin, prijsstijging op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins