Solana, SOL
Solana

Komt er een gigantische Solana koersval?

Solana (SOL) bevindt zich sinds 21 mei in een dalende trend en vormt momenteel een dalend trendkanaal in de grafiek. Op het moment van schrijven staat de altcoin op $142,89, het laagste niveau van de afgelopen maand.

Als de prijs in de buurt van de onderkant van het dalende kanaal blijft hangen, kan SOL verder dalen als de bulls er niet in slagen dit steunniveau te verdedigen.

Solana Bulls moeten steunniveau verdedigen

Sinds Solana op 21 mei in een dalende trend terechtkwam, heeft de munt 18% van zijn waarde verloren en vormt het nu een dalend trendkanaal. De bovenste lijn van dit kanaal fungeert als weerstand, terwijl de onderste lijn steun biedt. Solana lijkt rond de koers van $139 steun te vinden.

Als de bulls erin slagen dit steunniveau te behouden, kan de koers van Solana terugveren naar de bovenste lijn van het kanaal. Verliezen ze deze steun, dan wijst dit op een voortzetting van de bearish trend.

Het sentiment rond SOL is overwegend negatief gebleven, waardoor het onwaarschijnlijk is dat de bulls de steun met succes kunnen verdedigen. Sinds 1 juni is het gewogen sentiment van SOL negatief. Op het moment van schrijven is dit gewogen sentiment -0.28, volgens data van Santiment.

Solana Gewogen Sentiment
Solana Gewogen Sentiment – Bron: Santiment

Deze metriek meet het algehele positieve of negatieve sentiment ten opzichte van een asset. Bovendien bevestigt de dalende open interest van SOL-futures het negatieve sentiment onder marktdeelnemers. Op het moment van schrijven bedraagt de open interest van SOL-futures $2,12 miljard, wat een daling van 18% in de afgelopen tien dagen laat zien.

Solana Open Interest
Solana Open Interest – Bron: Coinglass

De open interest van SOL-futures geeft het totale aantal uitstaande futurescontracten weer. Wanneer deze daalt, betekent het dat meer handelaren hun posities sluiten zonder nieuwe te openen. Dit wordt meestal gezien als een bearish signaal voor een financiële asset.

SOL prijsvoorspelling

De belangrijkste momentum-indicatoren van SOL wijzen op een toename van de verkoopdruk. De Relative Strength Index (RSI) staat op 41,07, terwijl de Money Flow Index (MFI) ook op 41,07 staat. Over het algemeen zijn dit geen positieve scores voor een asset.

Deze indicatoren meten het prijsmomentum van een asset en identificeren potentiële koop- en verkoopkansen. Bij deze waarden signaleren ze dat de koopactiviteit laag is.

Bovendien is de Elder-Ray Index sinds 7 juni negatief. Deze indicator meet de kracht van bulls en bears in de markt. Wanneer de waarde negatief is, domineert de bear power de markt. Op het moment van schrijven is de Elder-Ray Index van SOL -9,8.

Als de bears de SOL-markt blijven domineren en de verkoopdruk hoog blijft, bestaat de kans dat Solana de steun op $139 verliest en nog verder daalt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Bekende investeerder voorspelt: Solana koers van 2000 dollar in 2025
Solana meldt gigantische omzetstijging in Q2: Kan Q3 de groei voortzetten?
Expert schat kansen op een Solana ETF laag in
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen