MapleStory
Avalanche, Blockchain

Koreaanse MMORPG MapleStory komt met nieuwe game-ervaring op Avalanche

In een opzienbarende aankondiging die de game-industrie doet opschudden, heeft MapleStory, het populaire massaal multiplayer online rollenspel (MMORPG) ontwikkeld door de Zuid-Koreaanse videogame-gigant Nexon, plannen onthuld om zijn digitale universum uit te breiden naar de blockchain-technologie.

Met meer dan 500.000 actieve gebruikers, zet MapleStory nu de stap naar de Avalanche-blockchain met een nieuw initiatief genaamd “MapleStory N”.

‘MapleStory N’

Volgens de aankondiging van 11 maart zal MapleStory N draaien op een Avalanche-subnet binnen het cloudnetwerk van deze blockchain. Dit biedt de game “meer gemak, meer ondersteuningsopties en een snelle time-to-market” door te opereren zonder een afzonderlijke implementatiepartner. Een woordvoerder van Avalanche benadrukte de nieuwe mogelijkheden voor gebruikers, waaronder het bouwen van nieuwe werelden, het uitbreiden van de gameplay en het toevoegen van hun eigen creaties aan het MapleStory-universum.

De lancering van MapleStory N staat gepland voor later in 2024, als onderdeel van een samenwerking met Ava Labs. Deze samenwerking streeft ernaar een “stabiel en compleet blockchain-ecosysteem” op te bouwen. Angela Son, de partnerschapsleider van MapleStory Universe, verklaarde dat deze stap het mogelijk zal maken om veilig verschillende gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bedienen, wat de concurrentiepositie van MapleStory N aanzienlijk zal versterken.

Sinds de lancering in 2003 heeft MapleStory, met zijn populariteit voornamelijk in de Azië-Pacific regio, meer dan 180 miljoen geregistreerde spelers aangetrokken. De Web3-tak van het spel, MapleStory Universe, gebruikt al niet-fungibele tokens (NFT’s) om de in-game ervaringen te verbeteren.

In-game items verdienen als NFT

Deze stap volgt op een eerdere beslissing van moederbedrijf Nexon om de Ethereum Layer-2 schaaloplossing Polygon te selecteren voor zijn blockchain-ecosysteem. Een door Polygon Labs gecreëerd Polygon-supernet zal binnen Maplestory worden uitgerold, waardoor spelers in staat worden gesteld in-game items als NFT’s te verdienen en te verzamelen.

De keuze voor het Avalanche-netwerk komt op een moment dat dit blockchain-platform in 2024 aanzienlijke groei doormaakt, mede dankzij de samenwerking met financiële zwaargewichten zoals JPMorgan en Citi. Deze bedrijven werken samen met de Avalanche Foundation voor hun initiatieven op het gebied van tokenisatie van activa in de echte wereld en nieuwe technologische implementaties op de blockchain.

Blockchain nieuws

Nieuwe visumklasse voor digitale nomaden aangekondigd door Thaise regering
The Sandbox lanceert eigen DAO
Aantal Amerikaanse crypto-gebruikers daalt in 2023
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017