Exchange Nieuws

Kraken CEO: Binance Proof-of-Reserves is zinloos zonder de schulden te laten zien

De ineenstorting van de crypto exchange FTX toont de industrie het belang van Proof-of-Reserves. Dit is een manier om cryptografisch te bewijzen dat alle klant-tegoeden in de wallets van het beursplatform zitten. Volgens Kraken CEO Jesse Powell is de Proof-of-Reserves van Binance echter zinloos zonder ook de schulden toe te voegen.

Waarom is dit zinloos?

Als je een goede Proof-of-Reserves wil doen, dan moet je niet alleen laten zien wat je hebt. Je moet hierin ook de som van alle klant-tegoeden opnemen. Daarnaast moet het voor iedere individuele gebruikers mogelijk zijn om zijn reserves te verifiëren in het totaal. Powell maakt zich boos over het feit dat Binance zich er vanaf maakt zonder zijn schulden te delen, wat volgens hem geen compleet plaatje geeft van de gezondheid van het beursplatform.

Eerder gaf Powell ook al kritiek op CoinMarketCap, dat een incomplete Proof-of-Reserves deelde. Hier zat namelijk niet het cryptografische bewijs van de klant-balansen en de controle over de wallets bij. “De reserves zijn niet alleen een lijst met wallets, maar de bezittingen minus de schulden”, aldus de CEO van Kraken, een beurs die precies dit al veel langer deelt.

Verzoek aan de media

Verder verzoekt Powell aan de media om de Proof-of-Reserves van de verschillende beurzen niet zomaar te bewieroken. In plaats daarvan verzoekt hij de media zich eerst te verdiepen in dit fenomeen, voordat ze zomaar meegaan in het verhaal van Binance. Hier zit het gevaar in dat consumenten op valse basis het idee krijgen dat een beursplatform veilig is, terwijl er nog wel wat mist aan de Proof-of-Reserves van Binance.

Het is te hopen dat Binance hier snel op reageert en zich conformeert aan de standaarden van Powell en Kraken. Dat zou voor de hele industrie een goede zaak zijn. Het vertrouwen is bij een groot deel van de mensen weg op dit moment, waardoor een goede uitvoering van Proof-of-Reserves essentieel is voor gecentraliseerde beurzen om dat terug te winnen. Het is überhaupt jammer dat daar het omvallen van een FTX voor nodig is.

Exchange nieuws

Binance en Mastercard gaan prepaid cryptokaart in Brazilië uitbrengen
CZ: desinteresse van traditionele financiële wereld in crypto is een grote fout
Situatie tussen DCG en Bitvavo lijkt te verbeteren
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank in aantocht
Shiba Inu burn rate schiet omhoog met 28385 procent
Mogelijk einde aan renteverhogingen Federal Reserve in maart

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten