crash van de cryptomarkt
Bitcoin, Regulatie

Kraken krijgt boete van 30 miljoen: Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

De prijs van Bitcoin heeft vandaag nogmaals een daling van 4% meegemaakt, waardoor de waarde van 1 BTC nu ongeveer $21.830 bedraagt. De koers is eerder vandaag zelfs even gedaald tot een dieptepunt van $21.620. Het laatste moment waarop Bitcoin op deze niveaus werd verhandeld, was op 20 januari.

De hele cryptomarkt kleurt rood

Vandaag kleurt niet alleen de Bitcoin koers rood. Ook altcoins hebben het zwaar te verduren. Gedurende de afgelopen 24 uur heeft Ethereum (ETH) bijvoorbeeld een verlies van 5,4% geleden en staat het momenteel op ongeveer $1.545. Verschillende andere populaire cryptomunten hebben zelfs nog grotere verliezen geleden.

Zo verloren Cardano (ADA) en Dogecoin (DOGE) verloren respectievelijk 6,5% en 7% in de afgelopen 24 uur. De Solana (SOL) koers daalde zelfs met 8 procent en Avalanche (AVAX) en Polkadot (DOT) noteerden een verlies van respectievelijk 8,4% en 8,8%.

Gisteren stond de gecombineerde marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies nog op 1,1 biljoen dollar, maar op het moment van schrijven is deze gedaald naar 1,06 biljoen dollar.

Wat is de reden voor de crypto crash?

Gisteravond stond de cryptomarkt op zijn kop toen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een boete van 30 miljoen dollar oplegde aan crypto beurs Kraken voor het overtreden van effectenwetten. Dit kwam naar voren toen het bedrijf zijn staking-as-a-service-programma niet had geregistreerd voor de aanbieding en verkoop ervan. Dit is volgens de meeste mensen dan ook de reden achter de crypto crash van vandaag.

Hoewel Kraken de aantijgingen van de SEC niet bevestigd of ontkend heeft, heeft de beurs wel ingestemd om de stake-service voor Amerikaanse klanten stop te zetten. Deze maatregel heeft niet alleen onmiddellijk gevolgen voor de beurs zelf, maar het kan ook op de lange termijn een impact hebben op de hele cryptowereld.

Volgens analisten is de aanval van de SEC opnieuw slecht nieuws voor de Amerikaanse cryptowereld. Markus Thielen schreef:

De handhaving van de SEC is slecht nieuws voor de industrie aangezien het opnieuw Amerikanen uitsluit.

Crypto beurs Kraken kan nog wel zijn staking-diensten aanbieden aan al zijn klanten die buiten de Verenigde Staten wonen.

Bitcoin nieuws

Duitse Bitcoin verkoop doet de Bitcoin koers dalen
Duitse recherche verkoopt meer dan $195 miljoen aan inbeslaggenomen Bitcoin
Trump ontvangt miljoenen in Bitcoin van bekende crypto tweeling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen