Kraken ontvangt in 2019 hoogste aantal wetshandhavingsverzoeken ooit

In 2019 heeft de cryptocurrency exchange Kraken het hoogste aantal wetshandhavingsverzoeken ontvangen sinds de lancering in 2011. In vergelijking met vorig jaar, is het aantal verzoeken gestegen van 475, naar 710, een stijging van ongeveer 49%.


Aankondiging op Twitter

Deze aankondiging werd bekend gemaakt via een post op het sociale netwerk Twitter. Deze gegevens zijn een momentopname uit het transparantieverslag van het jaar 2019 van Kraken.

Bron: Twitterbericht Kraken @Krakenfx

Amerikaanse Agentschappen

Uit de gegevens die zijn gepubliceerd door Kraken blijkt dat van de in totaal 710 informatieverzoeken, die wereldwijd bij de exchange zijn ingediend, het grootste gedeelte afkomstig is vanuit Amerikaanse Agentschappen. Zo hebben Amerikaanse Agentschappen voor 61% van de aanvragen gezorgd. Dit percentage is echter lager dan vorig jaar, toen was lag deze nog op 66%.

Deze aanvragen is dan ook de voornamelijkste reden dat de compliance kosten voor cryptocurrency exchanges zullen stijgen.

Na de Verenigde Staten (VS), komen een groot gedeelte van de aanvragen vanuit het Verenigd Koninkrijk (VK) en Denemarken.


Ruim 1.200 accounts

In zijn totaliteit zijn er wereldwijd naar verluidt 1.222 accounts op het platform van Kraken betrokken bij de verzoeken die wereldwijd werden ingediend bij de crypto exchange. Bijna één derde (28%) van alle verzoeken zijn er niet doorheen gekomen vanwege het feit dat deze als ongeldig werden verklaard. Een verzoek kan ongeldig worden verklaard wanneer deze niet voldoet aan het productiebeleid voor wetshandhaving van de beurs of dat het verzoek niet voldeed aan de lokale wettelijke vereisten.


Kraken aangeklaagd

In december 2019 werd de Amerikaanse cryptocurrency exchange aangeklaagd door één van haar voormalige werknemers. De reden hiervoor? De werknemer beschuldigt de exchange van intimidatie, discrimintatie, onrechtmatige beëindiging en een gebrek aan huur.


 

Join ons Telegram-kanaal gratis en discussieer mee!

 

knop_join-telegram-kanaal