shiba inu
Shiba Inu

Kunnen we binnenkort een Shiba Inu ETF verwachten?

De crypto-YouTuber Altcoin Daily heeft via een bericht op X een opvallend nieuwtje gedeeld. Het gaat om de aanstaande lancering van gereguleerde futurescontracten voor meerdere altcoins, waaronder Shiba Inu (SHIB). Volgens de YouTuber zou dit de weg kunnen vrijmaken voor een Shiba Inu Spot Exchange Traded Fund (ETF).

De futurescontracten worden mogelijk gemaakt door Coinbase Derivatives, een dochteronderneming van de crypto-exchange Coinbase. Dit bedrijf richt zich specifiek op het aanbieden van derivatenproducten, zoals futures en opties, op verschillende cryptocurrencies. Vorige week vroeg Coinbase Derivatives toestemming aan de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) voor futurescontracten op SHIB, evenals voor Stellar (XLM), Chainlink (LINK), Polkadot (DOT) en Avalanche (AVAX). Deze producten zullen naar verwachting op 15 juli 2024 worden genoteerd.

Volgens Altcoin Daily bieden gereguleerde futurescontracten investeerders meer transparantie en veiligheid. Deze producten kunnen vaak leiden tot de lancering van spot-ETFs voor de betrokken activa. De YouTuber stelt in zijn video dat spot-ETFs voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) op dezelfde basis werden goedgekeurd, omdat er eerst gereguleerde futurescontracten voor deze activa waren.

Ethereum ETFs zijn nabij

Op dit moment is er slechts één Spot ETF daadwerkelijk actief, namelijk die van Bitcoin. De fondsen voor Ethereum laten echter nog steeds op zich wachten, ondanks de initiële goedkeuring eerder dit jaar. Analisten hadden verwacht dat de Ethereum-fondsen deze week gelanceerd zouden worden, nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op 23 mei alle acht 19b-4 aanvragen had goedgekeurd. De vereiste aanpassingen aan de S-1 registratieformulieren hebben echter voor vertraging gezorgd.

ETF-expert Nate Geraci verwacht dat de fondsen over twee weken beschikbaar zullen zijn. De SEC heeft 8 juli als deadline gesteld voor de nodige wijzigingen in het papierwerk. Geraci voorspelt dat de ETF-uitgevers uiterlijk 12 juli overeenstemming bereiken met de SEC, waarna de fondsen de week daarna gelanceerd worden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

Nieuwe Shiba Inu game kan boost geven aan SHIB en BONE
Shiba Inu marketing manager: Dit zijn de voor- en nadelen van een SHIB spot ETF
Crypto whales verplaatsen massaal Shiba Inu van exchanges
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren