Ethereum, ether
Ethereum

Ethereum ETF’s kunnen over 2 weken debuut maken, volgens expert

Lang leek het erop dat de Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) deze week hun langverwachte debuut zouden gaan maken op de Amerikaanse handelsbeurzen. Vorige week bleek echter dat het proces tot lancering iets meer tijd vergt dan verwacht.

Hoewel we ons nog altijd akelig dicht bij de historische lancering bevinden, blijft het onduidelijk wanneer de fondsen hun intrede zullen maken tot de beurzen. Volgens ETF-expert Nate Geraci zullen de fondsen over twee weken eindelijk beschikbaar zijn, als we zijn tijdlijn mogen geloven.

Ethereum ETF-lancering nabij

Analisten hadden aanvankelijk hun zinnen gezet op de huidige week voor de lancering van de Ethereum-fondsen. Op 23 mei keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) alle acht 19b-4 aanvragen goed, maar de zogeheten S-1 registratieformulieren steken tot op heden een stokje voor de lancering.

Vorige week had de SEC, tegen de verwachting in, een nieuwe ronde van feedback gegeven op de aangepaste S-1 indieningen van alle ETF-uitgevers. Hoewel de SEC slechts kleine aanpassingen vereist, is een lancering deze week niet meer haalbaar. 

De toezichthouder heeft 8 juli vastgesteld als deadline voor de uitgevers om nieuwe wijzigingen door te voeren in hun papierwerk. Hoeveel tijd de SEC vervolgens nodig heeft om de formulieren na te kijken is nog een groot vraagteken. Bovendien is het ook geen garantie dat de SEC niet wederom commentaar verschaft.

Over 2 weken het grote moment voor ETH?

Nate Geraci, president van de ETFStore, is positief gezind en deelde op socialmediaplatform X zijn verwachtingen. Hij liet zijn meer dan 43 duizend volgers weten dat hij een lancering verwacht in de week van 15 juli. Hij denkt dat de ETF-uitgevers uiterlijk 12 juli overeenstemming zullen bereiken met de SEC over de S-1 formulieren.

In tegenstelling tot de 19b-4 aanvragen mag de SEC zoveel tijd nemen als nodig om de S-1 formulieren goed te keuren. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat de commissie het proces tot lancering langer uit wil stellen. Gary Gensler, voorzitter van de SEC, gaf vorige maand nog aan dat de Ethereum ETF ‘’ergens deze zomer’’ genoteerd kunnen worden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert Circle STARKs voor verbeterde beveiliging en efficiëntie
Ethereum ETF’s succesvol gelanceerd met $1,08 miljard handelsvolume
Ethereum ervaart grootste inflatieperiode afgelopen kwartaal
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten