SEC
Ethereum

SEC stelt lancering van Amerikaanse spot Ethereum ETF’s uit tot eind Juli

De lancering van in de Verenigde Staten gevestigde spot Ether exchange-traded funds (ETF’s), die oorspronkelijk op 2 juli werd verwacht, is uitgesteld door de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC).

Volgens Bloomberg ETF-analisten Eric Balchunas en James Seyffart heeft de SEC meer tijd nodig om de S-1 formulieren van potentiële spot Ether ETF-uitgevers te verwerken. Hierdoor is de lancering verschoven naar medio juli of later.

SEC opmerkingen vertragen het proces

De SEC heeft commentaar geleverd op de S-1 formulieren en gevraagd om herindiening voor 8 juli. Volgens Balchunas betekent deze nieuwe tijdlijn dat de lancering van de spot Ethereum ETF’s kan worden uitgesteld tot medio of eind juli.

De aanpassingen die de SEC eist zijn opnieuw slechts kleine tweaks, maar door een tussenliggende vakantieweek zal het toch weer een aantal weken langer duren voordat de ETF’s gelanceerd kunnen worden.

Hoewel de exacte tijdlijn onzeker blijft, heeft de SEC aangegeven dat een mogelijke lancering deze zomer kan plaatsvinden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Binance CEO deelt verwachting voor Ethereum ETF’s
Ethereum ETF’s zetten laatste stap voor lancering, spanning stijgt
Ethereum ETF lancering kan voor $5,4 miljard aan instroom genereren
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren