Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Kyber Network introduceert dynamische tarieven voor DeFi tokenswap

Volgens Kyber Network zullen dynamische tarieven de kapitaalefficiëntie van hun nieuw ontwikkelde DMM verbeteren.


Dynamische handelskosten

De gedecentraliseerde beurs Kyber heeft een DMM (Dynamic Market Maker) geïntroduceerd. Een wereldprimeur volgens de oprichters. Op 5 april is het nieuwe platform aangekondigd. Het is bedoeld om kosten te optimaliseren en om liquiditeitsverschaffers een hoge kapitaal efficiëntie te bieden.

Het grootste verschil tussen het reguliere AMM (Automated Maret Markers) en het nieuwe platform DMM, is de wijze waarop kosten worden berekend. Waar sommige platforms vaste handelskosten berekenen, zal de nieuwe ‘decentralized exchange’ handelskosten dynamisch berekenen. Is de markt rustig? Dan nemen de kosten af. Maar is op het moment dat de markt erg volatiel is, dan nemen de kosten juist toe. Hierdoor worden handelaren gemotiveerd om gebruik te maken van goedkopere en rustigere tijden waardoor liquiditeitsverschaffers kapitaal efficiënter worden, evenals het platform zelf.

Dit systeem is afgeleid van de dynamische Uber prijzen. Op het moment dat er veel vraag is naar chauffeurs gaat de prijs omhoog, bijvoorbeeld op een feestdag of wanneer het slecht weer is. Als de vraag afneemt, daalt ook de prijs weer. Veel inspiratie voor de nieuwe DMM is afkomstig van de huidige Uniswap interface. Via deze interface kan een gebruiker crypto aandelen ruilen zonder een centraal order boek of operator.

Het dagelijkse volume volgens het DMM-Dashboard is $490.000 en het platform heeft een liquiditeit $20,5 miljoen. Kyber’s eigen token, KNC, is de afgelopen 24 uur gedaald met 5,7% tot een bedrag van 3,13 dollar volgens Coingecko. Ook heeft de nieuwe DMM een programmeerbare prijscurve. Hiermee kunnen de makers van de liquiditeitspools de prijzen aanpassen. Deze prijs wordt bepaald middels een versterkingsfactor die gebaseerd is op de aard van de relatie tussen de twee tokens.


Verhogen liquiditeit in pools

Tokens die minder afwijken van hun prijs, zoals bijvoorbeeld stablecoins, kunnen in essentie een hogere versterkingsfactor hebben waardoor de liquiditeit verhoogt zonder dat er meer tokens nodig zijn in de pool. Dit soort mogelijkheden zijn ook opgenomen in de nieuwe Uniswap v3 update.

Poolmakers kunnen een eigen AMP-factor instellen die het doel heeft om de liquitidteit te verhogen, afhankelijk van het type tokens in de pool. Stablecoins kunnen een hogere factor hebben, waar volatiele tokens een lagere krijgen.

“Het Kyber DMM-protocol stelt iedereen in staat om een liquiditeitsverschaffer te zijn met de voordelen van dynamische vergoedingen en zeer hoge kapitaalefficiëntie. Wij geloven dat dit een hele nieuwe generatie liquiditeitsverschaffers, afnemers en ontwikkelaars in staat zal stellen om effectief deel te nemen aan de wereld van gedecentraliseerde financiering.”

De nieuwe code meerdere keren is volledig beoordeeld door zowel een intern- als extern team. Er zijn geen kritische fouten gevonden. In de aankondiging werd vermeld dat het protocol nog steeds in beta vorm is, maar de volledige audit wordt binnenkort uitgebracht.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten