Exchange, Regulatie

KYC-registratie vanaf nu verplicht voor alle Binance-gebruikers

Cryptocurrency exchange Binance heeft vandaag aangekondigd dat alle gebruikers nu de Know Your Customer (KYC)-verificatie moeten voltooien.


Know Your Customer

De update betekent dat ook bestaande gebruikers die de KYC-verificatie nog niet hebben voltooid dit alsnog moeten doen. Totdat deze verificatie is voltooid, kunnen die accounts alleen nog cryptocurrencies opnemen, zei Binance in een aankondiging.

Gebruikers moesten eerder hun naam en geboortedatum invoeren om de “basis” verificatielaag te voltooien. De laatste aankondiging vereist nu dat alle gebruikers ook de “verdiepende” laag voltooien. Dit betekent dat gebruikers hun paspoortgegevens moeten opnemen en een foto van zichzelf naar de site moeten uploaden.

“We kondigen deze maatregelen aan om de inspanningen met betrekking tot Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering te verdubbelen. Dit zal de gebruikersbescherming verbeteren en financiële criminaliteit bestrijden”, tweette Binance.

De crypto exchange schrijft dat de update bedoeld is om Binance in één lijn te plaatsen met “de evoluerende wereldwijde nalevingsnormen”. Volgens velen is het eerder een gedwongen stap die de exchange neemt. Regelgevers voeren al een tijd lang druk uit op de exchange om gebruikers beter in beeld te krijgen.


Binance worstelt met regelgeving

Eergisteren heeft De Nederlandsche Bank zich aangesloten bij een groeiende lijst van landen die Binance hebben gewaarschuwd voor het opereren zonder vergunning. De bank zei dat de crypto exchange niet in overeenstemming is met de Nederlandse wetgeving inzake het witwassen van geld of de financiering van terrorisme.

Maleisië, Singapore, Engeland, Italië, de Kaaimaneilanden en Japan hebben de afgelopen weken allemaal vergelijkbare posities ingenomen. Hoewel het niet duidelijk vermeld is, lijken de nieuwe KYC-vereisten van Binance een direct antwoord te zijn op de groeiende zorgen over de regelgeving.

Op dit moment is Binance nog altijd de grootste crypto exchange ter wereld, met een 24-uursvolume van meer dan $26 miljard. Coinbase heeft ter vergelijking een 24-uursvolume van iets meer dan $4 miljard geboekt.