Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

De Nederlandsche bank (DNB) waarschuwt voor Binance

De Nederlandsche Bank heeft zich aangesloten bij de toezichthouders die waarschuwen voor de activiteiten van de crypto exchange Binance.


Binance heeft geen registratie in Nederland

De Nederlandsche Bank (DNB) schrijft vandaag op zijn website dat de grootste crypto exchange ter wereld, Binance, crypto diensten aanbiedt in Nederland zonder wettelijk verplichte registratie. Dat betekent dat Binance in strijd handelt met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

Ook schrijft de bank dat Binance illegaal crypto’s verkoopt en verhandeld en illegaal bewaar wallets aanbiedt. Volgens de DNB kunnen klanten van de exchange hierdoor een verhoogd risico lopen om betrokken te raken bij witwassen of terrorismefinanciering.

Wat dit gaat betekenen voor Nederlandse gebruikers is nog de vraag. Wel schrijft de centrale bank van Nederland dat het de exchange een boete of dwangsom op kan leggen. Ook kan DNB aangifte doen bij het OM, dat vervolgens strafrechtelijk kan handhaven. Op dit moment zijn er 25 bedrijven welke voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving en welke onder toezicht staan van de Nederlandsche Bank. De grootste hiervan is Bitvavo.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten