Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Laatste Testnet-Merge Ethereum staat voor 4 augustus op de planning

Het Goerli netwerk ondergaat op 4 augustus als derde testnet een zogenaamde oefenronde van The Merge. Als alles volgens plan verloopt, dan is het daarna aan het hoofdnetwerk om de transitie naar Proof-of-Stake te maken. De voorlopige datum daarvoor is door het Ethereum team op 19 september vastgesteld.

De generale repetitie

Voordat het echte Ethereum de langverwachte metamorfose ondergaat is het dus eerst nog de beurt aan Goerli. Als we de blog van de Ethereum Foundation mogen geloven, dan staat die laatste testronde voor volgende week op het programma. De oefenrondes op testnetwerken zijn als het ware generale repetities voor het echte werk.

De testronde op het Goerli netwerk is de derde en laatste test voordat het echte netwerk aan de beurt is. Eerder deze maand ging het Sepolia netwerk zonder problemen over op Proof-of-Stake en in juni maakte ook Ropsten succesvol de transitie door. De Merge verplaatst alle activiteit van de huidige Proof-of-Work blockchain naar de Proof-of-Stake Beacon Chain die al sinds december 2020 draait.

Het einde van mining op Ethereum

De Merge maakt een einde aan het proces van mining op Ethereum en daarvoor in de plaats komt de mogelijkheid om met minimaal 32 Ethereum als staker mee te doen. Als beloning voor het staken en valideren van nieuwe blokken voor de Proof-of-Stake blockchain, krijgen stakers uiteraard een beloning. Volgens de Ethereum Foundation zorgt dit nieuwe model ervoor dat het Ethereum netwerk tot wel 99 procent minder energie verbruikt.

Vanwege het feit dat de Merge er waarschijnlijk voor zorgt dat veel Ethereum in staking-contracten eindigt, verwachten veel mensen dat het een deflationair effect heeft op de token. Waarbij het aanbod daalt, terwijl de vraag hetzelfde blijft of stijgt als reactie op eventuele koersstijgingen. Om die reden is Ethereum de afgelopen maand waarschijnlijk met 44 procent omhoog gesprongen. Bitcoin heeft in diezelfde maand een koerswinst van “slechts” 14 procent mogen opschrijven.

Ethereum nieuws

Binance sluit ondersteuning voor Ethereum PoW-Fork niet uit Binance sluit ondersteuning voor Ethereum PoW-Fork niet uit
Ethereum koers stijgt met 14 procent na succesvolle generale repetitie voor de Merge Ethereum koers stijgt met 14 procent na succesvolle generale repetitie voor de Merge
Ook Tether spreekt steun uit voor Proof-of-Stake versie van Ethereum Ook Tether spreekt steun uit voor Proof-of-Stake versie van Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten