Regulatie Nieuws, Stablecoin Nieuws

Laatste versie van Amerikaanse crypto-wet bevat tijdelijk verbod op Terra-achtige stablecoins

De grote bazen van het House Financial Services Committee in de Verenigde Staten blijven onderhandelen over de nieuwe crypto-wet. Ook nu met de aanstormende midterm-verkiezingen de tijd begint te dringen. Volgens Bloomberg bevat de laatste versie een verbod op algoritmische stablecoins als TerraUSD (UST).

Wat is er aan de hand?

In mei zijn het Terra-protocol, de UST stablecoin en de LUNA token die bij het project hoorde compleet ingestort. Met die ineenstorting ging er voor 40 miljard dollar aan waarde verloren. Dat heeft een hoop regelgevers wakkergeschud en lijkt ook in Amerika effect te hebben op toekomstige wet- en regelgeving. Op het moment van schrijven bevat de laatste versie van de nieuwe crypto-wet namelijk een tijdelijk verbod op algoritmische stablecoins.

Het idee is om de Terra-achtige stablecoins voor twee jaar te verbieden, terwijl de wetgevers op de achtergrond een onderzoek starten naar deze vorm van stablecoins. Terrra was een zogenaamde “endogene” stablecoin. Wat betekent dat het iets produceert binnen het eigen systeem. Voordat Terra in mei implodeerde, leunde het op een algoritme dat LUNA in omloop bracht of juist verbrandde om de waarde van UST stabiel te houden.

Toekomst voor stablecoins

In de nieuwe Amerikaanse wet zit een pad dat banken en andere financiële instellingen kunnen aflopen om eigen stablecoins op de markt te brengen. Zij krijgen via deze wet toestemming om dat te doen in samenwerking met hun bestaande netwerk van regelgevers. Dat netwerk moet echter ook regelgevers op staatsniveau bevatten. Indien dat het geval is kunnen deze partijen binnen 180 dagen een stablecoin op de markt brengen.

Bloomberg zegt dat het committee volgende week al wil stemmen over het nieuwe voorstel. De stablecoin-wet zit al maanden in de pijpleiding en is in het verleden regelmatig uitgesteld. Reden daarvoor waren twijfels van schatkistbewaarder Janet Yellen. Die heeft overigens meer dan ééns de ineenstorting van Terra aangehaald als onderbouwing voor nieuwe regelgeving in de crypto-sector.

Stablecoin nieuws

Stablecoin Tether moet documenten laten zien voor ondersteuning USDT Stablecoin Tether moet documenten laten zien voor ondersteuning USDT
Maker wil eigen DAI stablecoin meer laten dekken door Staked Ethereum Maker wil eigen DAI stablecoin meer laten dekken door Staked Ethereum
Tether’s voorsprong op USDC groeit naar $16 miljard dankzij Binance Tether’s voorsprong op USDC groeit naar $16 miljard dankzij Binance
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten