Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Lag de Bitcoin piek op $42k of is de rally pas net begonnen?

Bitcoin bereikte een hoogtepunt van $42.000 maar zakte vervolgens hard terug. Hebben we de piek gezien of is de rally pas net begonnen?


Slechts een correctie of een langdurige bearmarkt?

Bitcoin bevindt zich vandaag in een vreemde positie. In de afgelopen week steeg de Bitcoin tot boven de $40.000, maar vlak na het bereiken van dit hoogtepunt waren BTC investeerders getuige van de grootste dagelijkse koersdaling in de geschiedenis. Dit heeft ervoor gezorgd dat analisten het niet met elkaar eens zijn. De ene groep is nog altijd extreem optimistisch, de andere groen is erg bezorgd.

De analisten die nog altijd positief zijn vergelijken de huidige rally met die van 2017. Toen zagen we de Bitcoin prijs ook vaak corrigeren met 20% op weg naar wat toen een recordhoogte van bijna $20.000 was.

Aan de andere kant heb je de analisten die bearish zijn. Wat als de parallel met 2017 niet opgaat? Wat als de Bitcoin bubbel barst? Als dat het geval is hebben we de top gezien en gaat het vanaf hier bergafwaarts. Dit zou direct ook betekenen dat BTC voor zeker een jaar lang een bearmarkt zal betreden. In dit artikel analyseren wat de bulls en de bears te zeggen hebben over de huidige cryptomarkt.


“Dit is een hetzelfde scenario als in 2017”

Veel investeerders trekken dus de vergelijking met 2017. Toen steeg de Bitcoin prijs van $1.000 naar iets minder dan $20.000. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Onderweg crashte de prijs maar liefst vijf keer met meer dan 28 procent.

Ondanks deze prijscorrecties bleef het sentiment bullish en bleef de prijs stijgen tot een record hoogte van bijna $20.000.

“De Bitcoin prijs steeg tussen 2016 en 2017 met meer dan 20x. In deze periode maakte het vijf correcties mee van meer dan 30%. Het is dus niet zo gek dat we dit soort correcties nu ook meemaken,” zei Anthony Pompliano.

De historie is trouwens niet de enige reden waarom Bitcoin fans optimistisch zijn. De markt van vandaag lijkt ook wezenlijk anders te zijn dan in 2017.

In tegenstelling tot de door de detailhandel aangedreven rally van 2017, zijn het deze keer de institutionele instellingen die de touwtjes in handen hebben. In feite lijkt de rol van instituties alleen nog maar groter te worden. Kijk bijvoorbeeld naar bedrijven als MicroStrategy en Grayscale, die enorme aantallen BTC tokens opkopen. De Grayscale Bitcoin Trust, die even dicht was maar deze week heropend is kan laten zien hoe invloedrijk de institutionele investeerders zijn.

Wanneer de institutionele inkoop weer op gang komt zal de Bitcoin prijs weer gaan stijgen, zo zei analist Joseph Young.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


“De bubbel gaat barsten”

Ondanks de bovenstaande argumenten hebben sommigen het gevoel dat de Bitcoin prijs zijn hoogtepunt heeft bereikt en dat de institutionele hype weer af zal nemen. Dit zal betekenen dat de bearmarkt spoedig zal gaan beginnen en de BTC bubbel zal barsten.

Volgens de investeerder is crypto te vergelijken met de dotcom bubbel. Ook voegde hij eraan toe dat crypto nooit gebruikt zal worden als fiat-geld. Dat zijn volgens hem slechts verkooppraatjes.

Een andere twitteraar deelt een screenshot van de Bitcoin grafiek in combinatie met dat van een traditionele bubbel-grafiek. Volgens de grafiek is de Bitcoin op zijn toppunt geweest en is de logische weg naar onder.

Er zijn echter aanwijzingen dat dit misschien niet de top was. “De stijging van $ 20.000 naar $42.000 vertoonde geen blijvende neerwaartse correctie, dus het zou te vroeg kunnen zijn om een overgang naar een blijvende bearmarkt te voorspellen”, vertelde Binance Research aan nieuws website ‘Decrypt’.

Hopelijk hebben we jullie de standpunten van de Bulls & Bears duidelijk kunnen maken. De tijd zal het leren welke van de twee groepen gelijk heeft.

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten