Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Goldman Sachs: Bitcoin is op weg naar volwassenheid

In een interview met CNBC zei analist Jeff Currie dat de enorme prijsstijging van de Bitcoin veel institutionele belangstellingstelling heeft getrokken. Echter merkte hij wel op dat deze instituties nog altijd een klein deel van de totale markt uitmaken. Dit zal moeten groeien om Bitcoin een stabiel bezit te laten worden en een flash-crash te voorkomen.


Bitcoin begint volwassen te worden

Toch vertelt de analist van Goldman Sachs het volgende: “Ik denk dat de markt volwassener begint te worden.” Ook zegt hij dat de volatiliteit en de risico’s die eraan verbonden zijn veel voorkomen bij opkomende activa. Hij ging verder:

“De sleutel tot het creëren van enige vorm van stabiliteit op de markt is een toename van de deelname van institutionele beleggers. Op dit moment is de participatie nog klein.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


De institutionele interesse wordt steeds groter

Enkele van de grootste namen van Wall Street hebben het afgelopen jaar geïnvesteerd in de digitale munt. Miljardairs Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller hebben al in Bitcoin geïnvesteerd en bedrijven zoals MassMutual en Ruffer Investment Company hebben aanzienlijke posities verworven in BTC.

Vorige maand diende het hedgefonds van Anthony Scaramucci, SkyBridge Capital, een aanvraag in bij de Securities and Exchange Commission om een nieuw Bitcoin fonds te lanceren. Dat komt bovenop de tientallen miljarden die MicroStrategy, Grayscale, PayPal en Square samen hebben geïnvesteerd.

Goldman Sachs verwacht dat cryptocurrencies steeds belangrijker zullen worden. Dat is te zien aan dat het bedrijf niet alleen zijn personeelsbestand heeft uitgebreid met experts op het gebied van digitale valuta, maar het heeft ook richtlijnen uitgebracht over het naast elkaar bestaan van Bitcoin en goud. Na meer dan een decennium van extreme prijsvolatiliteit lijkt Bitcoin eindelijk volwassen te worden als beleggingscategorie.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt
Breaking: Crypto fonds Three Arrow Capital is failliet Breaking: Crypto fonds Three Arrow Capital is failliet
Bitcoin koers zakt tot $20K nu druk op cryptomarkt toeneemt Bitcoin koers zakt tot $20K nu druk op cryptomarkt toeneemt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten