Newsbit

PayPal

PayPal behaalt crypto handelsvolume van $240 miljoen in 1 dag

PayPal

PayPal registreer vandaag het hoogste crypto volume ooit op één dag. Dit gebeurde doordat de markt een mooi herstel vertoonde na gisteren met meer dan 20% te zijn gecrasht.


Vorige record van PayPal is overtroffen

Volgens gegevensprovider Nomics is er voor ongeveer $242 miljoen aan crypto’s verplaatst door het platform. Daarmee is het vorige record van $129 miljoen met vlag en wimpel overtroffen. De gegevens zijn afkomstig van itBit, de exchange die PayPal heeft gekozen om zijn crypto te kopen.

Terwijl de volatiliteit vandaag aanhoudt, wilden veel investeerders weten of de plotselinge stijging van het volume te wijten was aan het verzilveren of uitbetalen van investeerders. Die gegevens zijn echter niet bekend gemaakt. Het herstel van de Bitcoin begon echter in de avond van maandag. Het kwam in een stroomversnelling terecht toen het nieuws naar buiten kwam over het enorme volume van PayPal. Op het moment van schrijven staat de prijs van Bitcoin weer boven de $34.000.


Bitcoin toont een mooi herstel

Niet alleen het nieuws van Paypal heeft de prijs weer laten stijgen. Volgens analist Elias Simos hebben veel rijke Bitcoin investeerders massaal de dip gekocht. Dit zorgde ervoor dat de Bitcoin koers niet verder daalde dan $30.500. Simos vertelt dat de rijke investeerders alle BTC tokens opslurpen van de kleine particuliere beleggers. In zijn onderzoek ontdekte hij namelijk dat de wallet adressen met meer dan 1.000 Bitcoin blijven groeien terwijl de markten daalden.

Hij merkt zelfs op dat de wallets met 1.000 Bitcoin en meer veel sneller groeien dan alle andere. Aan de andere kant van het spectrum zijn adressen met een waarde van minder dan 0,1 in verval geraakt. Dit zou erop duiden dat particuliere beleggers geld verzilverden naarmate de markten omsloegen. Terwijl grotere beleggers dit juist als een goed moment zagen om te kopen. Dit alles betekent dat de crypto markt een sterke dag heeft beleefd.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Rustige dag op Wall Street

Het was een rustige dag op Wall Street voor investeerders. De Dow Jones sloot 0,29% lager, de S&P 0,66% lager en de Nasdaq 1,25% lager. Hoewel dat misschien een slechte dag lijkt voor het bedrijfsleven, zijn alle markten deze week meer dan 3% gestegen, wat een kleine stijging betekent in het begin van 2021.

Futures Markten kleuren groen naarmate handelaren verdeeld zijn over het feit of ze moeten wachten op een verwachte correctie na of zich moeten concentreren op wat naar verwachting een jaar zal worden waarin de economie en bedrijven die door COVID worden getroffen, terugkomen.

Elders zagen tech aandelen zoals Apple en Facebook weer verliezen. Dit komt omdat beleggers vrezen dat er meer regelgeving onder een door de Democraten geleide Senaat komt. Twitter zag ook een scherpe daling van de aandelenkoers nadat het Donald Trump permanent van zijn platform had verbannen.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top