Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin-whales profiteren omdat kleine investeerders BTC verkopen

Enorme hoeveelheden Bitcoins zijn van eigenaar gewisseld nadat de koers daalde tot $32.000. Opvallend genoeg zijn het vooral de kleinere investeerders die hun tokens verkopen en rijke investeerders profiteren daarvan. Uit gegevens van Glassnode blijkt namelijk dat investeerders met meer dan 1.000 BTC de dip kopen.

verandert snel van eigenaar nadat het is gedaald tot $32.000, en alleen miljonairs profiteren, blijkt uit gegevens. Statistieken over de saldi van wallets van Glassnode op 11 januari laten zien dat de belangrijkste investeerders die de dip kopen, degenen zijn met een saldo van meer dan 1.000 BTC ($36 miljoen).


“Miljonair”-wallets blijven groeien

De gegevens, die samengesteld zijn door Elias Simos, suggereren dat de rijken profiteren van de verkoop van kleinere investeerders.

“Adressen met meer dan 1k BTC tokens blijven groeien ten koste van alle andere, zelfs nu deze meest recente recessie begint,” vatte Simos samen. “Terwijl jij aan het verkopen was, schrokten de whales je Bitcoin op…”

Het netto-effect is dus dat ‘zwakke’ eigenaren verkopen aan sterke met meer lef. “Maak geen deel uit van de BTC-overdracht aan miljardairs, bedrijven en hedgefondsen”. Zo waarschuwde ondernemer Alistair Milne Twitter-volgers terwijl hij reageerde op de bevindingen van Simos.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Guggenheim laat doorschemeren dat het BTC gaat verkopen

Dat institutionele investeerders investeren in BTC is in de afgelopen maanden het standaardverhaal van Bitcoin zijn geworden. Toch vertelt één grote institutionele speler nu dat ze waarschijnlijk een deel van hun Bitcoin willen verkopen. Guggenheim Partners, dat eind november een aanzienlijke toewijzing van fondsen aan BTC aankondigde, is naar verluidt van plan om al een deel van zijn holdings te verkopen. De trigger kwam van CIO Scott Minerd, die maandag zei dat Bitcoin’s weekenddaling de aanzet geeft om zijn positie te heroverwegen.

“De enorme stijging van Bitcoin is op korte termijn niet vol te houden. Kwetsbaar voor tegenslag,” schreef hij .

Is Guggenheim slechts één van de ‘weak hands’ die te bang is om zijn Bitcoins vast te houden, of is het een goede keuze om winst te nemen tijdens een enorme prijsdaling? Dat is de vraag die deze week zal worden beantwoord.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten