Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Lancering definitieve testnet Ethereum 2.0 op 4 augustus

De lancering van de Ethereum 2.0-netwerkupdate wordt inmiddels al lang verwacht. Toch is de lancering nu weer een stap dichterbij gekomen met een datum voor het definitieve testnet.


Overgang PoW naar PoS

“Na de klantenteams gesproken te hebben, heeft het aankomende multi-client testnet (dit is bijvoorbeeld exclusief validatornummers) een datum gekregen van 4 augustus 2020.”

Verwacht wordt dat in de aankomende dagen meer informatie naar buiten wordt gebracht vanuit het Ethereum-team. De eerste fase van ETH 2.0, ofwel fase 0, draait momenteel op diverse testnets. Deze fase is de allereerste fase van de overgang van Ethereum 1.0 naar Ethereum 2.0 en een overgang naar de Proof-of-Stake (PoS)-methode. Tevens wordt verwacht dat de transactiesnelheden van de nummer 2 crypto drastisch worden verhoogd.

Op dit moment maakt Ethereum nog gebruik van de Proof-of-Work (PoW)-methode om alles te valideren. Bij deze methode zijn voornamelijk miners van groot belang voor de veiligheid van het netwerk. Hier wil Ethereum vanaf, met een overgang naar de PoS-methode. Bij deze laatste methode zullen gebruikers die minimaal 32 ETH-tokens inzetten een validatieknooppunt kunnen gebruiken. Met de huidige waarde van Ethereum ($244), komt dit neer op een kleine $8.000.


Updates worden getest

Over de afgelopen maanden zijn steeds meer functionaliteiten toegevoegd aan de testnets van Ethereum. Zo is in april de ‘Beacon Chain’ live gegaan op het eerste testnet. Volgens velen is dit het hart van Ethereum 2.0, omdat het een basis is waarop de restcomponenten kunnen worden gebouwd en zal voornamelijk worden gebruikt door validators.

In juni werd het Onyx-testnet gelanceerd en liep ongeveer een maand. In deze test kregen validators de kans om naar de nieuwe functionaliteiten te kijken. Tijdens de test hebben zo’n 20.000 validators continue geholpen met het oplossen van bugs en het testen van de stabiliteit van de nieuwe functies.

Om de stabiliteit verder te kunnen garanderen, is in juli een nieuwe multi-client testnet gelanceerd voor fase 0. Mocht de stabiliteit goed genoeg zijn, dan zal een openbaar testnet worden uitgerold. Dit wordt echter op dit moment nog uitgebreid getest.


Groeiende druk op netwerk

De upgrades voor het Ethereum-netwerk zijn tegenwoordig geen luxe-probleem meer. Het netwerk wordt massaal ingezet voor projecten als DeFi en stablecoins. Onlangs werd bekend dat deze 2 projecten goed zijn voor een kleine 50% van het gehele Ethereum-netwerk. Dit geeft aan dat Ethereum ongeveer net zo belangrijk is als alle alle projecten op het netwerk. Door de enorme toename in projecten op het netwerk, zijn de netwerkkosten logischerwijs ook omhoog geschoten. De Ethereum 2.0-update zal naar verluidt hier ook iets aan moeten doen, waardoor deze weer omlaag zullen gaan.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten