Sancties
Blockchain

Larry Cermak van The Block lekte lening van SBF an zijn baas uit

Gisteren werd bekend dat Alameda Research miljoenen dollars richting nieuwsplatform The Block stuurde. In totaal ging het om 43 miljoen dollar. Een kapitaal dat Alameda Research alleen naar de inmiddels opgestapte CEO Michael McCaffrey stuurde.

43 miljoen dollar aan leningen

De 43 miljoen dollar aan leningen zijn opgebouwd uit drie afzonderlijke leningen. De eerste was er eentje van 12 miljoen dollar om andere investeerders uit te kopen. De volgende 15 miljoen om de boel draaiende te houden en daarna nog eens 16 miljoen zodat McCaffrey een huis kon kopen op de Bahamas.

Frappant aan het geheel is dat The Block medewerker Larry Cermak juist geld verloor aan de implosie van FTX. Ongeveer 20 procent van zijn portfolio ging hierbij in rook op. Larry waarschuwde mensen nog voor de val van de beurs, maar was zelf te lui om zijn geld van de beurs te halen. Hij schreef:

“Grootste dagelijkse verlies ooit voor mij. Grappig, omdat ik actief tegen mensen zei dat ze hun fondsen van het platform moesten halen […] zelf was ik echter te lui om dat te doen”, aldus Cermak.

“Met het verlies kan ik leven, maar wat me irriteert is hoezeer ik de situatie niet heb kunnen lezen”, aldus de hoofdonderzoeker van The Block. Als je dit soort dingen mist als hoofdonderzoeker van een nieuwplatform, dan moet je wellicht nadenken over je kwaliteiten. Bitcoin is bedacht als een asset om buiten de beurzen te bewaren, precies om deze redenen.

Cermak betaalde zijn eigen salaris

Als we de woorden van Cermak mogen geloven, dan verloor hij tijdens het omvallen van FTX evenveel als hij de afgelopen 4 jaar verdiende bij The Block. Eric Wall wees op deze ironische situatie. “1. Cermak is klant van FTX 2. FTX gebruikt fondsen van gebruikers om dingen te financieren 3. FTX financiert The Block 4. Cermak ontvangt zijn salaris uit de financiering van FTX”, zo schrijft Wall.

Wellicht had The Block ook kunnen overleven zonder de fondsen van FTX, maar het moet vreemd voelen voor Cermak. In zekere zin is hij betaald door zichzelf en de andere gebruikers van FTX. Als kers op de taart is hij het ook nog eens zelf geweest die de leningen die zijn baas kreeg van FTX uitlekte, wat hij aangeeft in de bovenstaande tweet.

Blockchain nieuws

Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
De Rwandese centrale bank gaat door met hun ambitieuze CBDC-retailproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten