NFT-Non-Fungible-Token
Ethereum

Lavinia Osbourne: NFT’s kunnen een goede manier zijn om vrouwen naar crypto te trekken

Alhoewel NonFungible Token (NFT)-projecten één toegangsweg zijn, zijn vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd bij de meeste crypto- en blockchain gerelateerde bedrijven. Vrouwen die op zoek zijn naar een manier om een ​​door mannen gedomineerde ruimte te betreden, zoals crypto en blockchain, kunnen worden aangetrokken door nonfungible tokens. Dat denkt Lavinia Osbourne, oprichter en presentator van Women in Blockchain Talks. 


NFT’s als toegangsweg naar crypto

De wereldwijde pandemie heeft mensen in veel landen in financiële problemen gebracht. Ze verliezen hun baan, kunnen fysiek niet naar banken gaan of hebben andere zorgen. Osbourne heeft aangegeven dat het evenement mogelijk veel vrouwen naar crypto en blockchain heeft geduwd toen ze eenmaal werden gedwongen om verder te gaan met andere beroepen. Ze gaf aan dat de recente golf en berichtgeving in de media over NonFungible Tokens, ofwel NFT’s, crypto ‘meer herkenbaar’ hebben gemaakt voor veel mensen in de kunst en andere creatieve gebieden. Osbourne zei het volgende:

“Mensen kijken naar NFT’s en denken ‘het is anders, ik snap de technologie niet echt. Als ze al deze verhalen horen over mensen die geld verdienen met NFT’s, denken ze ‘hoe kan ik meedoen?’ Ik denk dat NFT’s een goede manier zijn om mensen de ruimte in te lokken.”

Osbourne verwees waarschijnlijk naar mannen en vrouwen van alle economische achtergronden. Haar bewering lijkt echter te worden ondersteund door de populariteit van een NFT-project onlangs gelanceerd door That ’70s Show en Family Guy-ster Mila Kunis. De actrice zei dat ze tijdens de pandemie interesse in crypto ontwikkelde en merkte op dat het een “zeer mannelijk gebied” was. Later pionierde ze met het NFT-project Stoner Cats. Deze bevatte prominente namen uit Hollywood en de cryptowereld, waaronder Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin. Het project verkocht eerder deze week 10.420 NFT’s in minder dan 35 minuten en streamde de eerste aflevering enkele dagen later.


‘We moeten vrouwen in de schijnwerpers zetten’

Osbourne zei dat hoewel NFT’s één toegangsweg waren, er nog steeds het probleem was van vrouwelijke ondervertegenwoordiging in crypto- en blockchain-bedrijven. Vrouwen zijn goed voor ongeveer 34% van degenen die in de technische industrie werken. Slechts 12% van diegenen werken echter in blockchain volgens de oprichter van Women in Blockchain Talks. Ze stelde voor om de kloof te dichten met een campagne “om vrouwen te laten zien dat technologie, blockchain, wetenschap en STEM een ruimte voor hen is.” Ze voegde hier het volgende aan toe:

“Als deze vrouwen een carrière willen hebben die een lange levensduur heeft, dan moeten ze naar deze ruimtes kijken. Traditioneel is het gewoon overweldigend mannelijk, en er is niets om dat tegen te gaan. Als we meer vrouwen willen binnenhalen, moeten we vrouwen in de schijnwerpers zetten. Hierdoor kunnen vrouwen die andere vrouwen zien, zich op hun gemak voelen en weten dat deze ruimte ook voor hen is.”

Als onderdeel van deze doelen werken Osbourne en anderen eraan om tegen 2023 50.000 vrouwen in blockchain te brengen. De campagne moedigt vrouwen aan zich aan te melden en meer te weten te komen over de financiële en persoonlijke voordelen van het betreden van de ruimte.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore