Ledger
Blockchain

Ledger en Coinbase werken samen voor simpelere crypto-transacties

In een recente aankondiging hebben hardware wallet-aanbieder Ledger en de bekende crypto-exchange Coinbase hun krachten gebundeld om het proces van crypto-aankopen te stroomlijnen. Deze samenwerking is bedoeld om een gemakkelijkere manier te bieden voor gebruikers om hun activa van een beurs over te dragen naar zelfbewaring.

Coinbase Pay-integratie in Ledger Live-applicatie

Volgens de aankondiging zal de Coinbase Pay-oplossing worden geïntegreerd in de Ledger Live-applicatie. Dit stelt gebruikers in staat om hun bestaande bezit aan crypto-activa gemakkelijk over te dragen en transacties rechtstreeks vanaf hun desktop of mobiele apparaten uit te voeren. Bovendien kunnen gebruikers door deze integratie hun crypto-aankopen direct ontvangen op hun Ledger-apparaten.

Het Ledger-team heeft aangegeven dat het proces van het overbrengen van crypto van een beurs naar zelfbewaring voorheen een ingewikkeld en foutgevoelig proces was. Ian Rogers, Chief Experience Officer bij Ledger, benadrukte dat het kopen van cryptovaluta en het overbrengen ervan naar een zelfbeheerde portemonnee vóór deze samenwerking een tijdrovende taak was. Rogers vergelijkt de nieuwe integratie met hoe reisbureau Skyscanner het boeken van reizen heeft vereenvoudigd, door te stellen dat het nu veel gemakkelijker is voor crypto-gebruikers om via Coinbase te kopen en de fondsen direct onder de veilige zelfbewaring van hun Ledger te plaatsen.

Vraag over toekomst van zelfbewaring

Op de vraag naar de toekomst van zelfbewaring, antwoordde Rogers dat hij een diversiteit aan wallets verwacht, vergelijkbaar met hoe mensen verschillende bankrekeningen hebben. Hij gelooft dat de samenwerking met Coinbase consumenten bewust maakt van hun keuzevrijheid en de ervaring vereenvoudigt, vooral voor nieuwkomers op het gebied van zelfbewaring.

Het Ledger-team is van mening dat de crypto-sector aan het begin staat van een nieuwe cyclus, gestimuleerd door de recente introductie van spot Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s). Ze hopen dat nieuwe gebruikers, die hun crypto-reis mogelijk beginnen met deze ETF’s, uiteindelijk zullen kiezen voor zelfbewaring, wat Ledger beschouwt als ‘de echte use case voor crypto’.

Blockchain nieuws

Pyth Network lanceert realtime prijsfeeds op blockchain van Hedera
Strijd tegen oneerlijk spel in de blockchain game Shrapnel
Aave implementeert DeFi-protocol op BNB Chain
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Crypto analist doet ‘rationele’ Bitcoin prijsvoorspelling
4 redenen waarom de Bitcoin koers daalt vandaag