Cryptocurrency

Ledger haalt $380 miljoen op om DeFi-ecosysteem te verwelkomen

Ledger heeft naar verluidt in een nieuwe fondsenwervingsronde onder leiding van 10T Holdings $380 miljoen opgehaald. In het eerste kwartaal van dit jaar kende het bedrijf tevens een aanzienlijke stijging van zijn inkomsten.


Crypto-industrie wordt snel mainstream

Door de nieuwe investeringsronde wordt Ledger, dat voornamelijk bekend is vanwege zijn Ledger Nano S- en Nano X-hardwarewallets, gewaardeerd op 1.5 miljard dollar. Dit komt neer op circa 1.23 miljard euro.

Met het geld wat nu opgehaald is wil het bedrijf het hele ecosysteem van digitale activa’s gaan ondersteunen, of hier in ieder geval een start mee maken. Volgens de CEO van Ledger, Pascal Gauthier, zal de crypto-industrie snel mainstream worden, waarna het de gehele financiële sector en daarbuiten zal gaan “hervormen”.


Positioneren als veilige toegangspoort ecosysteem

Het opgehaalde geld zal worden ingezet voor de ontwikkeling van nieuwe Ledger-producten en voor het toevoegen van gedecentraliseerde financiële oplossingen aan Ledger Live. Dit is de wallet-software van het bedrijf die gebruikt wordt om met de hardware-wallet te communiceren. Hiernaast zal ook de clouddienst voor het bewaren van digitale activa, Ledger Enterprise Solutions, een grote update krijgen.

Het bedrijf verwacht dan ook een toename in volume dat op Ledger-wallets opgeslagen wordt wanneer digitale activa’s steeds meer mainstream worden. Om deze reden wil het bedrijf zich gaan positioneren als een veilige toegangspoort tot het gehele crypto ecosysteem.


Aanzienlijke omzetstijging

In het eerste kwartaal van 2021 zag Ledger een omzetstijging van maar liefst 500% ten aanzien van dezelfde periode van een jaar eerder. Het bedrijf breidt zijn team dan ook flink uit: onlangs heeft inmiddels voormalige eToro- en Opera-leads in dienst genomen.

In 2020 kampte het bedrijf met een significante datalek, waar persoonlijke informatie van ruim 270.000 klanten van Ledger op het internet geplaatst zijn. Naar verluidt omvatte het lek circa 1 miljoen e-mailadressen van eigenaren van Ledger-wallets die voor de nieuwsbriefservice van het bedrijf aangemeld waren. Het is benoemingswaardig dat de fondsen van de klanten ten alle tijden beschermd waren, aangezien deze niet bij Ledger zelf worden opgeslagen.