Newsbit

malware

Ledger vergoedt gebruikers niet na grote gegevenshack

malware

De CEO van Ledger, genaamd Pascal Gauthier, zegt dat het bedrijf geen compensatie zal bieden aan gebruikers van wie hun thuisadres bekend is gemaakt.


“Het bedrijf zou ten onder gaan”

Gisteren werd de gelekte database openbaar online vrijgegeven. Het toonde aan dat er veel gevoeliger gegevens waren gestolen dan eerder werd gedacht. Ledger schat dat de naam, afleveradressen en telefoonnummers van een deel van de 270.000 gebruikers online staan. Ondanks de enorme fout zal het bedrijf geen compensatie verstrekken.

“Als je een datalek van deze omvang hebt voor zo’n klein bedrijf, snap je dat het niet te doen is om vergoedingen te bieden, dat is gewoon niet mogelijk. Het bedrijf zou ten onder gaan, vertelde Gauthier. Hij voegde toe: In plaats daarvan kijken we liever naar de toekomst. Wat Ledger op dit moment doet, is veel tijd en geld investeren in het bouwen van de volgende beveiligingslaag en de volgende producten die onze gebruikers meer beveiliging zullen bieden.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Onwaarschijnlijk dat bedreigingen reëel zijn

Het lekken van gevoelige gegevens heeft geleid tot gewelddadige emails en phisingaanvallen. In de e-mails staat dat de hackers de naam en adres weten van de klanten en dat ze naar hun huis komen om hun cryptotokens te stelen, tenzij ze losgeld betalen.

“Het is gewoon een online scam om je bang te maken met deze tactieken. Om daadwerkelijk naar iemands huis te komen, is veel te kostbaar voor hen.” zei Gauthier.

https://twitter.com/rikuraisanen/status/1340970430920843265?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1340970430920843265%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdecrypt.co%2F52215%2Fledger-wont-reimburse-users-after-major-data-hack

“Ook al is het een mogelijkheid, en we ontkennen niet dat het een mogelijkheid is, is de mogelijkheid dat dit zal gebeuren niet erg groot. De database is uit sinds juni en niemand heeft ooit een dergelijke aanval gerapporteerd.”

Gauthier voerde aan dat oplichters zullen proberen zo min mogelijk geld uit te geven. Verder zei hij dat dergelijke phishing-aanvallen hen in staat stellen om gemakkelijk een groot aantal klanten online te bereiken – zonder het risico te lopen hen persoonlijk aan te vallen.

Gauthier zei dat zijn klanten niet moeten verhuizen om fysieke aanvallen te voorkomen. Hij zei dat gebruikers geen privésleutels in hun eigen huis zouden moeten opslaan. Vooral als het gaat om het opslaan van grote hoeveelheden cryptocurrency is dit verstandig.

‘Zou je thuis een miljoen dollar contant willen houden? Als je zoveel rijkdom hebt, moet je het niet in je huis bewaren, zei hij. Ledger raadt gebruikers aan hun privésleutels op een veilige locatie op te slaan waar niemand anders toegang heeft.


Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top