Newsbit

Hacker

Ledger-klanten ontvangen bedreigende e-mails

Hacker

Een Ledger-klant werd gevraagd om $500 te betalen, anders werd zijn huis binnengevallen.


Ledger klanten worden bedreigd

Ledger-klanten worden bedreigd om Bitcoin-losgeld te betalen nadat hun persoonlijke gegevens zijn gelekt en op een openbaar forum zijn gepubliceerd.

Meerdere Ledger-klanten ontvingen een e-mail waarin met fysiek geweld werd gedreigd als ze geen $500 aan de afzender betaalde. Hieronder zie je een voorbeeld.

https://twitter.com/rikuraisanen/status/1340970430920843265?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1340970430920843265%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdecrypt.co%2F52136%2Fledger-customers-now-getting-threatening-emails-for-bitcoin-ransoms

Dit zei de persoon die degene wou afpersen in de mail:

“Zo niet, ben ik niet bang om te komen opdagen wanneer je het niet verwacht en te kijken wat je van mijn moersleutel tegen je gezicht vindt, of om te wachten tot je je huis verlaat en in te breken terwijl je er niet bent om de politie te bellen.”

De Ledger-klant zei dat hij zich geen zorgen maakt en dat hij nu meerdere van deze e-mails en sms-berichten per dag ontvangt.

“Ik ontvang nu 3-4 e-mails per dag en 5-6 sms-berichten per dag. LOOP NAAR DE HEL”, zei de klant.

Bij de Ledger-hack zijn er namen, fysieke adressen en telefoonnummers van Ledger-klanten uitgelekt. Deze namen en adressen komen uit een hack van Ledger’s e-commerce database in juni. Ledger heeft erop gewezen dat gegevens over de holdings van gebruikers niet zijn vrijgegeven, noch toegang hebben tot hun cryptocurrencies.

Echter de persoonlijke gegevens hebben degenen die de database hebben ingekeken, in staat gesteld te identificeren wie de eigenaar is van een Ledger-wallet en in sommige gevallen te achterhalen waar ze wonen. Omdat Ledger-wallets duur zijn, bezitten degenen die dergelijke wallets bezitten waarschijnlijk redelijke hoeveelheden cryptocurrency – waardoor ze populaire doelwitten zijn.

Dit suggereert dat dit soort e-mail binnenkort gemeengoed zal zijn voor degenen van wie hun gegevens zijn gestolen. 


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top