Bitcoin

LET OP: Bitcoin zakt tot onder $6000 in extreme markt volatiliteit

De paniek in de cryptowereld is op dit moment enorm. De Bitcoin koers bereikt vandaag zelfs een dieptemunt van $5.500. Ook altcoins verliezen vandaag meer dan 20%.


Extreme marktvolatiliteit

De markt is op het moment enorm volatiel de Bitcoin koers daalt en stijgt met stappen van meer dan $100 dollar per seconde. Rond 11:30 ‘s ochtends bereikten de Bitcoin koers zelfs even een dieptepunt van $5.500 op Gemini. Het lijkt erop dat whales massaal hun crypto tokens verkopen en hiermee enorme rode candles veroorzaken.

Dat whales hun munten verkopen is te verklaren. Ook de traditionele aandelenmarkt blijft enorme verliezen boeken en dit slaat over naar de cryptomarkt. De aankondiging van het WHO dat corona nu officieel gezien wordt als pandemie laat de beurzen enorm inzakken. Daarbij zorgt het reisverbod naar Amerika voor nog meer paniek op de beurs.

Tijdens een periode van enorme marktvolatiliteit is extreme voorzichtigheid nodig. Het dumpen van je tokens kan je vandaag wel eens duur komen te staan.


Altcoins boeken enorme verliezen

Als de Bitcoin crash enorm is dan zijn de verliezen die altcoins lijden vandaag historisch te noemen. Ethereum, de grootste altcoin, verliest vandaag maar liefst 23 procent van haar waarde. Ook de Ripple koers verliest meer dan 20% en Chainlink verliest maarliefst 28%.

 

Bitcoin nieuws

Mysterieuze crypto investeerder ‘Mr. 100’ koopt opnieuw voor miljoenen aan Bitcoin
Beslissend moment: Cruciale uren aangebroken voor Bitcoin
Bitcoin koers schiet omhoog na publicatie Amerikaanse werkloosheidscijfers
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC